Nieuws

Samen Vooruit met Khadija Chennouf

Team Vooruit

Wednesday 31

March 2021 10:11

Na de hereniging in Aalst en De Haan, verwelkomen we Khadija Chennouf, oud-raadslid van de PVDA, als nieuw gezicht binnen onze beweging. De nieuwe, open toon van onze beweging gaf de doorslag om mee de handen uit de mouwen te steken en van ons land het beste land ter wereld te maken. Vanaf vandaag bouwt ze hieraan mee, in eerste instantie vooral in Antwerpen.

De nieuwe, open toon van de Vooruit-beweging gaf de doorslag

Vanaf vandaag maakt Khadija Chennouf, oud-raadslid van de PVDA en onafhankelijk gemeenteraadslid, deel uit van onze beweging. Een keuze die niet zomaar komt. “Als onafhankelijke is het moeilijk om te wegen op het beleid,” zegt Khadija. “Ik ben verkozen en wil mijn verantwoordelijkheid opnemen, meedenken en werken aan oplossingen. De nieuwe, open toon van de Vooruit-beweging, gaf de doorslag. Ik merk dat heel wat mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn. Vooruit wil duidelijk op een nieuwe, positieve manier aan politiek doen: naar de mensen toe gaan, met iedereen in gesprek, op zoek naar oplossingen. En dit allemaal zodat elke Antwerpenaar er op vooruit gaat. Dat is wat me aanspreekt.”

Extra aandacht voor een goed sociaal- en jeugdbeleid

Khadija woont samen met haar 2 dochters in Merksem. Hierdoor heeft ze veel aandacht voor een goed sociaal beleid en het jeugdbeleid. Met haar ervaring als taekwondo-lesgever, volgt ze sport met de nodige aandacht op. “Ik geloof echt in plekken waar sport, cultuur en jeugd samenkomen. Ik denk dan aan grote centra waar jongeren elkaar ontmoeten en in aanraking komen met verschillende vormen van vrijetijdsbesteding”, zegt Khadija Chennouf.

“Ook wij zijn erg blij met de komst van Khadija. Het staat voor ons buiten kijf dat ze een grote meerwaarde is voor onze beweging. Tijdens een wandeling door Merksem merkte ik meteen dat ze een warm hart heeft voor haar buurt”, zegt Tatjana Scheck, voorzitter van Vooruit Stad Antwerpen.

“De komst van Khadija betekent ook een nieuwe stap in de verbreding van onze beweging”, vervolledigt Antwerps Vooruit-schepen Jinnih Beels. “Het toont dat we er met Vooruit in slagen om een ruimer publiek aan te spreken en ook te betrekken. We nodigen iedereen uit om ons te laten weten waarvan ze wakker liggen en om mee te denken en werken aan een veiliger en beter Antwerpen”, besluit Jinnih Beels. 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.