Nieuws

LOKAAL: Werken Rumst Centrum

Vooruit Lokaal

Friday 24

November 2023 07:10

Op 14 juni 2023 vond er in zaal Steenberg een infomoment plaats over de heraanleg van Rumst Centrum. Tijdens dit infomoment werd toegelicht wanneer de werken zouden starten en de prognose m.b.t. vordering van de werken. Er werd ook vermeld dat de werken in de Veerstraat begin oktober zouden gevorderd zijn tot aan de lindeboom. Vandaar dat er een alternatief voorstel aan de standhouders van de jaarmarkt werd aangeboden.

De realiteit ziet er ondertussen anders uit dan de vooropgestelde prognose. Begin oktober waren de werken in de Veerstraat gevorderd tot aan de Korte Visserstraat. De werken hadden immers gedurende de maand september stilgelegen en bijgevolg werden er geen vorderingen gemaakt.  Ondertussen zijn de werken hervat en is de rijbaan afgegraven in de Veerstraat tot aan de lindeboom.

 

Bij de inwoners uit de Veerstraat en de Visserstraat groeit dan ook het ongenoegen en de frustraties. Er werd noch door de gemeente noch door aannemer informatie verschaft.

Merkwaardig is wel dat na de indiening van de interpellatie door gemeenteraadslid Bart Peeters (en vóór de gemeenteraad) op woensdag 25 oktober plots een facebook-bericht van de gemeente verscheen met informatie en  de bewoners werden eveneens per brief op de hoogte gebracht. De werken liepen dus vertraging op door werken aan het appartementsgebouw en de “ontdekking” van de juiste ligging van een Aquafinleiding. Onvoorziene omstandigheden kunnen plaatsvinden maar korter op de bal spelen qua communicatie is toch wel een vereiste.

De ene dag zijn de garages bereikbaar, mag men parkeren in de Veerstraat en de andere dag niet. Een snelle en efficiënte communicatie naar de plaatselijke bevolking dringt zich dus op. Ook Igean wordt niet op de hoogte gebracht gezien de huisvuilophaling regelmatig in de soep draait.  Het lijkt ons dan ook aangewezen om van deze non-communicatie een item te maken op de werfvergaderingen met de aannemers.

 


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant