Nieuws

Aankoop villa Petrus Van der Taelenstraat

Vooruit Lokaal

Tuesday 31

October 2023 13:00

Op 27 januari 2022 heeft gemeenteraadslid Francy Van der Wildt (Vooruit ) de huidge bestuursmeerderheid (N-VA en CD&V) geïnterpelleerd over de leegstand en de verwaarlozing van de villa Petrus Van der Taelenstraat 2. Het was toen vooral een ongelukkig verhaal van opeenvolgende huurders die zowel materiële als financiële schade hebben toegebracht aan de gemeente. De huuropbrengsten zouden de  kosten van aankoop (t.b.v. 1.305.000 euro) moeten temperen.

De gemeenteraad kreeg toen van schepen De Schepper een uitvoerig verslag en historiek over de gang van zaken sinds de aankoop in maart 2015. Een aankoop die toen bestempeld werd als een opportuniteit opdat er snel een oplossing zou kunnen komen om het zwaar verkeer te weren uit Rumst worden (het complex project).  

Deze zomer,1 jaar en 8 maanden na deze interpellatie, en 2 jaar na de opzeg van de vorige huurder stond een container voor het pand en waren gemeentearbeiders actief bezig aan de villa.

Voldoende reden voor Francy Van der Wildt om naar de huidige situatie te polsen (gemeenteraad 31 augustus).  Er werd al  90.468 euro uitgegeven aan herstellingswerken, 11.923 euro aan infrastructuurwerken (inkompoort en alarminstallatie) en 83.000 euro aan interesten (lening Igean). Momenteel onderhouden gemeentearbeiders de tuin van de villa (snoeien en verwijderen van onkruid).  

Opdat men de woning terug op de huurmarkt kan brengen dienen er aanpassingswerken te gebeuren. Bovendien heeft de gemeente geen expertise in huis om dergelijk pand op de huurmarkt te plaatsen en werd er beslist om een vastgoedexpert aan te stellen.  Experten werken nu eenmaal niet gratis en hieraan zal een stevige factuur verbonden zijn.

Het complex project dat ondertussen beland is bij de Vlaamse Regering m.a.w. een snelle beslissing blijft dus uit of is het wachten op Godot? 

We kunnen dus wel degelijk spreken van een miskoop.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant