Nieuws

LOKAAL: Rudy zag eens appels hangen

Vooruit Lokaal

Tuesday 19

September 2023 09:48

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, heeft op maandagochtend 18 september 2023… fruit geplukt. Dat lijkt niks bijzonders, maar dat is het wél. Hij oogstte het fruit in de tuin van woonzorgcentrum Heiveld in Sint-Amandsberg, samen met de leerlingen van basisschool De Vlieger uit de buurt, om de minder mobiele bewoners een handje te helpen, met deskundige begeleiding van ecologische organisatie Velt.

“Zomaar vers fruit kunnen plukken, zo dicht bij huis, gratis en voor niks: da’s geweldig natuurlijk. Bovendien brengen we op momenten zoals deze de bewoners van het woonzorgcentrum en de lagereschoolkinderen samen. We weten uit ervaring dat dat wérkt. De kinderen kunnen veel leren van de ouderen, en het is ook gewoon goed om hen van jongs af aan te leren anderen te helpen. De ouderen blijven jong van geest door de contacten met al dat ‘jong geweld’. We investeren daar nu al veel in, ik denk onder andere aan onze jaarlijkse wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’ waarmee we intergenerationele projecten belonen. Als het van mij afhangt, investeren we daar in de toekomst nog meer in.”

Uiteraard heeft niet iedereen zomaar een tuin met fruitbomen. Daarom zijn er in Gent meer dan 30 ‘plukplekken’ waar de Gentenaars gratis fruit kunnen plukken. Al die plekken vind je op de kaart op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant