Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens tevreden: ‘86% van bewoners woonzorgcentra en assistentiewoningen kreeg 4de prik’

Vooruit Lokaal

Wednesday 15

June 2022 13:44

Sinds eind mei 2022 kunnen Gentse 80-plussers een vierde coronovaccinatieprik krijgen in het vaccinatiecentrum op Flanders Expo. Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid en Zorg, informeerde de gemeenteraadsleden over de huidige stand van zaken tijdens de commissie Welzijn van woensdag 15 juni. Hij had goed nieuws: “86% van de bewoners van de woonzorgcentra en assistentiewoningen kregen ondertussen al hun prik. Meer dan 5.700 mensen maakten een afspraak voor Flanders Expo of voor mobiele thuisvaccinatie, of zijn al gevaccineerd. Da’s 60%, een mooi cijfer, en we blijven mensen informeren.”

Daarnaast zet de Stad Gent ook opnieuw in op mobiele thuisvaccinatie, nadat de huisarts de patiënt heeft opgegeven als minder mobiel. “Een mobiel vaccinatieteam trekt deze maand nog naar die mensen. Huisartsen kunnen ook - zoals altijd al - vaccins afhalen om toe te dienen in hun praktijk of bij de mensen thuis.”

Op dit moment zijn er geen uitbraken in de Gentse woonzorgcentra. “De bereidheid bij de bewoners om zich te laten vaccineren is nog steeds vrij hoog. Aangezien een groot deel van de bewoners een tweede boosterprik kreeg, is die groep opnieuw goed beschermd.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant