Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens stelt ‘Troostbrievenbus’ voor

Vooruit Lokaal

Monday 02

October 2023 09:59

Rudy Coddens, onze schepen van Sociaal Beleid, heeft op vrijdagmiddag 29 september 2023 – net voor de start van de ‘Tiendaagse van de Veerkracht’ op 1 oktober - een eerste ‘Troostbrievenbus’ ingehuldigd, in de Justus de Harduwijnlaan in de Tolhuiswijk.

“Het toeval wil dat ik eergisteren nog een tweede ‘troostplek’ heb ingehuldigd, in Zwijnaarde. Dit is een mooie variante. Je hebt mensen die troost vinden in de nabijheid van anderen, maar je hebt ook mensen, jong en oud, die het verdriet als het ware ‘van zich af willen schrijven’ of een tekening willen maken – en die discreet ergens kwijt willen, bij een luisterend oor (een ‘lezend oog’ in dit geval) van iemand die daar even discreet mee omgaat.”

Met dank aan het Wijkbudget

De troostbrievenbus is een initiatief van Steve en Youri, tekstschrijvers van het Gentse bedrijfje Amerij. Buurtbewoner Dirk Thienpont ging daar verder mee aan de slag.

“Dirk heeft een aanvraag ingediend om centen te krijgen uit het Wijkbudget van collega schepen Astrid De Bruycker, om het project te kunnen uitwerken. Hij heeft die centen ook gekrégen, van de bewoners in de wijkjury. De brievenbus werd 'creatief bewerkt' door G.A.S.T., het ‘Gents Artistiek Sociaal Talent’, allemaal mensen uit de buurt. Die betrokkenheid, da’s een schoon pluspunt in heel dit project.”

Er komen nog een facebookpagina en een folder met alle uitleg. Wie zijn adres mee post krijgt sowieso een kaartje terug. Als Steve en Youri inschatten dat de schrijver extra hulp nodig heeft, dan schakelen ze Karen Braet in, de wijknetwerker Geestelijke Gezondheid. Karen bekijkt dan wat er kan gedaan worden.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant