Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens stelt nieuw sociaal restaurant ‘IKook’ in Nieuw Gent voor

Vooruit Lokaal

Tuesday 31

October 2023 09:35

Rudy Coddens, onze schepen van Armoedebestrijding, heeft op vrijdag 27 oktober 2023 de plannen voorgesteld van het nieuwe sociale restaurant ‘IKook’ op het Rerum Novarumplein in Nieuw Gent.

“De werken zijn al gestart, normaal zal het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2025 klaar zijn. Er komen zestien sociale appartementen van Thuispunt Gent op de eerste en tweede verdieping. Op het gelijkvloers krijgt het sociaal restaurant IKook zijn nieuwe plek. Dat wordt deel van het hart van de nieuwe wijk – een groter en mooier restaurant, waar Gentenaars met een beperkt budget lekker kunnen gaan eten aan een sociaal tarief. Het is tegelijk een ontmoetingsplaats én mensen kunnen er werkervaring opdoen zodat ze later elders aan de slag kunnen.”

Het restaurant verdubbelt in capaciteit tegenover de huidige locatie in het buurtcentrum en streeft naar een meer diverse menukaart en ruime openingsuren. De Stad Gent kocht grond aan van het Bisdom en stelt die samen met een stuk van het Rerum Novarumplein kosteloos ter beschikking voor de realisatie van dit project. Het gebouw wordt opgetrokken in baksteen en beton en zal het plein een volledig nieuwe uitstraling geven. Het is al het derde nieuwbouwproject binnen het stadsvernieuwingsproject ‘Nieuw Gent Vernieuwt’.

“Op dit moment werken er 8 tot 10 medewerkers in het restaurant. In het nieuwe restaurant zullen dat er 20 zijn. Er gaan meer verschillende profielen tewerkgesteld kunnen worden, omdat de capaciteit verhoogt en de openingsuren flexibeler worden. Bovendien zullen er ook cateringopdrachten zijn, zal het restaurant verhuurd worden (en kunnen gebruikt worden voor buurtactiviteiten), enzovoort. In het nieuwe restaurant zullen er minstens 140 plaatsen zijn, vandaag zijn het er maar 60...”

 

Alle info over Nieuw Gent Vernieuwt op de website van de Stad Gent

Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant