Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens stelt likeur voor: ‘Perfect opstapje naar de Gentse Feesten’

Vooruit Lokaal

Thursday 14

July 2022 17:46

Bijzondere opdracht voor Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid en Zorg: hij heeft op donderdag 14 juli de ‘RamenStropke-likeur’ voorgesteld in het woonzorgcentrum Ramen&Poel. “Zonder twijfel één van de leukste uitnodigingen van de afgelopen jaren…” lacht Rudy. “Een perfect opstapje, voor we eventjes ‘de riem afleggen’ en ons in de Gentse Feesten storten. Een fantastisch project vooral. Ten eerste: heel dat project is van A tot Z 100% ontwikkeld door de bewoners van het woonzorgcentrum. Van brainstorm tot etiket, van naam tot smaak… Dat is heel straf.”

‘Echt iets van bij ons’

Een tweede reden waarom Rudy dit project zo geweldig vindt: ’t is echt Gents. “Inderdaad, iets ‘van bij ons’, gemaakt van echte Gentse Mokken. Over zo’n dingen moogt ge al eens chauvinistisch zijn, vind ik. Zeker in tijden van globalisering, en de massale import van zó veel dingen, van over heel de wereld… Pas op, dat heeft uiteraard goeie kanten: we hebben ondertussen al heel veel lekkere dingen leren kennen uit andere landen en streken. Maar we zouden op den duur ’t goeie durven vergeten dat we zelf al hadden.”

Veel mensen hebben het foute beeld van ouderen in woonzorgcentra die hele dagen in stilte, achter hun sanseveria’s, door het raam zitten te staren… “Vergeet dat maar natuurlijk. Ze moeten hiér maar eens komen kijken. Er zijn sowieso alsmaar meer mensen die ouder worden in goeie omstandigheden. Dat is een goeie zaak voor die mensen, voor hun kinderen en kleinkinderen. En voor veel andere mensen… op voorwaarde natuurlijk, dat ze dan wél af en toe een likeurke maken, en ons ‘presenteren’… Dus, nogmaals: proficiat. Tot ’t noaste joar. Begin d’al moar te paaze an wa da de mij toens goat servere! ’t Amusement.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant