Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens stelt bijzondere spiegelstickers voor: ‘Mentaal welzijn laagdrempelig in beeld brengen’

Vooruit Gent

Tuesday 12

September 2023 14:49

De Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid, van 1 tot en met 10 oktober 2023, staat dit jaar in Gent in het teken van 'kracht'. Rudy Coddens, onze schepen van Zorg en Gezondheid, heeft op 12 september al een opvallende campagne voorgesteld.

“Op meer dan 1.000 locaties komt een sticker met daarop 'Het mooiste wat je kunt worden is jezelf'. Er staat ook een QR-code die doorverwijst naar het volledige programma (met ruim 80 activiteiten) én naar een hulpaanbod voor wie daar nood aan heeft. Rond mentaal welzijn hangt nog vaak een taboesfeer. Vandaar dit creatieve idee om geestelijke gezondheid heel laagdrempelig in het straatbeeld te brengen. De sticker komt op spiegels in toiletten, liften en pashokjes van onder meer horeca- en handelszaken, bibliotheken en universiteiten.”

Opvallende aanwezige: acteur Dominique Van Malder, gekend van heel wat theaterstukken, filmrollen en TV-programma’s zoals ‘Radio Gaga’ en ‘Albatros’. Hij vroeg Rudy en Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits onder andere of ze zichzelf wel eens een compliment geven als ze ’s ochtends in de spiegel kijken...

‘Open Geestdagen’

In heel Vlaanderen zetten honderden organisaties van 1 tot en met 10 oktober acties op poten om mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar te maken. In het weekend van 7 en 8 oktober zijn er voor het eerst de ‘Open Geestdagen’, waarbij de geestelijke gezondheidszorg de deuren opengooit voor het publiek via onder meer workshops, wandelingen en rondleidingen. Voor scholen is een apart aanbod ontwikkeld.

 

Meer info en het volledige programma is te vinden op www.stad.gent/veerkracht


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant