Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens start Doe-mee-week met opvallende 'Parkitango'

Vooruit Gent

Monday 11

September 2023 16:48

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, Gezondheid en Zorg, heeft zijn beste beentje voor gezet. Dat mag je letterlijk nemen: hij startte de Doe-mee-week 2023 op maandag 11 september met een rondje ‘Parkitango’, Argentijnse tango voor personen met Parkinson en hun begeleider. Hij deed dat in het lokale dienstencentrum De Boei in de Vaartstraat, op de grens van Gent-centrum en Mariakerke.

"Rust roest! We willen als Stad onze actieve senioren graag actief (helpen) houden. Tijdens de Doe-mee-week, van 11 tot en met 15 september dit jaar, kunnen bezoekers van onze 11 lokale dienstencentra proeven van meer dan 100 activiteiten, van computer- en taalles, over koken en tai chi, tot schilderen. schilderen... Geheel gratis, vrij uit te proberen, niemand hoeft vooraf in te schrijven. Wie iets vindt hij of zij leuk vindt, die kan vanaf 18 september inschrijven voor de volgende maanden.”

ParkiTango is ontstaan vanuit een samenwerking van de Vlaamse Parkinson Liga met de vzw Dansprovant, die al vele jaren actief is in dansen voor rolstoelgebruikers. De lesgevers hebben een uitgebreide ervaring in rolstoeldansen en zijn tevens geoefende tangodansers.

“Dat we ook initiatieven zoals Parkitango aanbieden, toont dat we willen dat iederéén kan mee doen. We laten niemand achter, we werken continu aan een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking een volwaardige plek kunnen vinden. Iedereen anders, allemaal Gent!”

 

Alle info over de Doe-mee-week vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant