Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens schiet ‘Walk and Roll Run’ op gang

Vooruit Lokaal

Thursday 27

April 2023 09:44

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid en Gezondheid, is gevallen. Maar niet echt. Hij heeft op woensdagmiddag 26 april 2023 het startschot gegeven van de ‘Walk and Roll Run’ bij woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg. Wélke Run?

“De ‘Walk and Roll Run’ is een sponsorloop waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om een permanent parcours met laagdrempelige bewegingsoefeningen aan te leggen in de tuin van Het Heiveld. Binnen is er al zo’n parcours. Het is de ‘Week van de Valpreventie’, de jaarlijkse Vlaamse campagne om 65+plussers en hun familieleden, mantelzorgers, en alle gezondheidszorgers te sensibiliseren en informeren. Dit jaar staat die in het teken van belang van bewegen. Er is immers geen betere valpreventie dan blijven bewegen: je blijft in conditie, houdt de gezondheid van botten en spieren op peil en gewrichten soepel, en je blijft beter in conditie waardoor je evenwicht verbetert. Bewegen geeft bovendien energie, is goed voor fysieke gezondheid én voor de geest Dat geldt niet alleen voor bewoners in woonzorgcentra, maar voor iedereen!”

Het eenvoudigste is uiteraard: wandelen. “Da’s ook absoluut niet duur. Je hebt enkel een paar stevige en comfortabele schoenen nodig. Bovendien is samen wandelen goed voor de sociale contacten.”

De Liberteyt: marathontje wandelen

De ‘Week van de Valpreventie’ wordt georganiseerd door Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), Vlaams Instituut Gezond Leven en het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO), met ondersteuning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Alle verenigingen, organisaties, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers en anderen die in contact komen met 65-plussers worden aangesproken om samen te werken rond val- en fractuurpreventie.

De woonzorgcentra van de Stad Gent doen er jaarlijks aan mee met tal van initiatieven. “In woonzorgcentrum De Liberteyt bijvoorbeeld, gaan de bewoners elke dag wandelen onder begeleiding van ‘marathonman’ Stefaan Engels om op het einde van de week een marathon te hebben afgelegd.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant