Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens over ‘woonbegeleiders’ in woonzorgcentra: “Opzet meer dan geslaagd!”

Vooruit Lokaal

Thursday 16

March 2023 12:38

Tijdens de commissie Welzijn van 15 maart 2023 heeft Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid en Zorg, toelichting gegeven bij het werk van de ‘woonbegeleiders’ in de vijf stedelijke woonzorgcentra.

“Zo’n begeleiders vangen mee de noden op van de bewoners en zoeken naar geschikte oplossingen op maat. Ze doen dingen die voor een meer huiselijke sfeer zorgen voor de bewoners. Ze helpen hen brieven schrijven, helpen hen een lekker potje te koken, begeleiden hen bij het winkelen, enzovoort.”

In elk van onze centra zijn de verantwoordelijken zeer positief over de meerwaarde van die mensen, niet alleen voor de bewoners maar ook als ondersteuning van de verzorgende teams. Tijdens de coronaperiode hebben we daarom nog eens vijf extra woonbegeleiders aangesteld. Dat brengt het totaal op 17 personeelsleden in die functie. Ons opzet, om door de inzet van woonbegeleiders de zorg in onze woonzorgcentra nóg sterker te maken, is dus meer dan geslaagd!”

Tegelijk zorgt het personeelstekort in de ruime zorgsector ook voor uitdagingen binnen de woonzorgcentra. “Dat is inderdaad in de hele sector een probleem (denk aan thuiszorg, ziekenhuizen, andere WZC’s, enzovoort), ook buiten Gent. In onze stad zoeken we vooral naar werknemers met het profiel van verpleegkundige, hoofdverpleegkundige en zorgkundige, maar ook naar mensen voor het re-activatieteam. We werken daarvoor stevig samen met het stedelijke Departement Human Resources.”


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant