Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens over vrijwilligers in Open Huizen: “Hartverwarmende inzet”

Vooruit Lokaal

Friday 18

March 2022 14:54

Rudy Coddens, heeft op donderdag 18 maart 2022 nog eens vereremerkingen mogen uitreiken, in het Open Huis Robinia in Gentbrugge. Wát? “Dat is een oude term. Eigenlijk zetten we op dat moment vrijwilligers in de bloementjes die al een aantal jaar in onze Open Huizen schoon werk doen. Dat doen we normaal altijd in het ‘eigen’ Open Huis, maar in coronatijden hebben we een aantal van die vieringen samen moeten nemen. Nu mag het weer apart en da’s toch altijd mooier voor de mensen zelf.”

Het vrijwilligerswerk in Gent viel nooit echt stil. De Open Huizen moesten af en toe dicht, maar op veel andere plekken werd er wel nog – vaak heel hard zelfs - vrijwillig gewerkt. “Da’s goed, natuurlijk. Dat toont dat er nog heel veel solidariteit is, in onze samenleving in het algemeen en in onze stad in het bijzonder. Dat zien we nu ook weer, met die afschuwelijke oorlog in Oekraïne…”

Proficiat, Rita, Sabine, Tino en Werner!

In Open Huis Robinia werden vier mensen gehuldigd. “Rita Pointis (twee jaar), Sabine Vanderper en Tino Rossie (elk vijf jaar én onlangs getrouwd), en Werner Meulenyzer (al 15 jaar vrijwilliger) doen van alles om het de bezoekers naar hun zin te maken. Dat is bewonderenswaardig, zelfs van onschatbare waarde voor het samenleven in de buurt. Als stadsbestuur is het onze taak om ‘de boel samen te houden’; om zo veel mogelijk mensen te verbinden. Maar wij beseffen dat je dat nooit alléén kan doen, als stadsbestuur. Daar heb je hulp bij nodig, van geëngageerde mensen zoals deze vier. Hun inzet voor andere mensen is hartverwarmend, een voorbeeld voor veel anderen.”

Alle info over de Open Huizen vind je op de website van de Stad Gent

 


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant