Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens over medische missies van REVIVE in Afrika: ‘Oeverloos respect’

Vooruit Lokaal

Sunday 13

November 2022 18:09

Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid en Zorg, heeft op donderdag 10 november 2022 de kunstverkoop ten voordele van vzw REVIVE geopend, in Landgoed De Campagne in ‘zijn’ Drongen.

“Een bijzonder initiatief van een heel bijzondere vereniging. De vrijwilligers van REVIVE zijn allemaal medici (verplegers, dokters, tandartsen, enzovoort) die met regelmaat op missie gaan naar Afrika om daar de hoogste noden te gaan lenigen. De vereniging werkt met opzet zonder subsidies, om volledig onafhankelijk te zijn. De vrijwilligers helpen gratis mensen, ver van huis… Ik heb daar oeverloos respect voor.”

Rudy is zelf jarenlang verpleger geweest; daarna hoofdverpleegkundige en later ook Directie Nursing, in wat toen nog de ‘Volkskliniek’ was. Hij bouwde er een vriendenband op met dokter Herman De Gezelle en verpleegster Nadine Glorieux, twee van de drijvende krachten achter de vzw. “Ik heb zelf gekozen voor een ánder soort engagement, de politiek dus. Maar wel vanuit een gelijkaardig idee: om mensen te helpen. Ik ben vandaag voorzitter van het OCMW, ik ben als schepen verantwoordelijk voor onder andere Gezondheid en Zorg. Zo kan ik dus ook, in een andere rol, Gentenaars vooruit helpen in het leven.”

‘Warm gevoel vanbinnen’

De kunstverkoop openen deed Rudy puur uit sympathie, om de vzw te helpen. “Hun inkomsten moeten van fundraisings zoals die van vanavond komen. Mensen die in de buidel tasten krijgen daar méér dan zomaar iets voor terug. Een schitterend kunstwerk, de dankbaarheid van alle mensen van REVIVE... en dat warme gevoel dat je krijgt, vanbinnen, als je een goeie daad gedaan hebt. Als je beseft dat je, door een beetje te geven, voor veel mensen een wereld van verschil helpt maken.”

In Gent doet 17% van de ongeveer 270.000 Gentenaars vrijwilligerswerk.

 

Alle info op https://www.revivevzw.be/


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant