Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens opent jaarlijkse ‘Seniorenweek’: “Samen van Gent een betere stad maken”

Vooruit Lokaal

Tuesday 22

November 2022 10:38

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, heeft op maandag 21 november de ‘Seniorenweek 2022’ geopend in de Pacificatiezaal van het stadhuis.

“Een bijzonder boeiende week met alweer een formidabel programma. Duizenden senioren kijken daar naar uit. Het beeld van ouderen is dan ook al helemaal veranderd. We doen bijvoorbeeld al lang acties om jonge en oudere Gentenaars samen te brengen, zoals onze wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’. De dynamiek van jonge gasten houdt oudere mensen langer jong. En die jonge gasten kunnen van veel oudere mensen nog veel leren, die hebben veel ervaring en levenswijsheid om te delen.”

Ook het stadsbeleid wordt uiteraard gemaakt mét inspraak door de officiële Seniorenraad. “Ik ben meer dan 30 jaar geleden aan politiek beginnen doen onder het motto ‘Eérst luisteren, dát is lokale politiek’. Da’s actueler dan ooit. Luisteren dus, ook naar ouderen. Die zijn niet alleen met veel, in Gent - ze zijn ook creatief én kritisch. Maar ze willen er vooral ook voor gáán, om samen van Gent altijd maar een betere, fijnere stad te maken.”

‘Key note speaker’ tijdens de opening was Ann Peuteman, al sinds 2000 journaliste bij Knack. Die verdiept zich al jaren in het leven van senioren en heeft daar al enkele boeken over geschreven. Van haar laatste boek ‘Rebels, het verzet van 75-plussers’ is ook een documentairefilm gemaakt in samenwerking met Victoria Deluxe. “Ik heb het genoegen gehad om die zelf al te mogen zien, in een volle Handelsbeurs. ’t Is echt een aanrader. Hij is 14 december nog te zien in Antwerpen, maar er zouden binnenkort nog meer data en locaties volgen.”

 

Info op www.victoriadeluxe.be/rebels


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant