Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens opent ‘Bloemenweek’ in woonzorgcentrum Heiveld

Vooruit Gent

Tuesday 21

May 2024 10:26

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, heeft op dinsdagochtend 21 mei 2024 de ‘Bloemenweek’ geopend in het woonzorgcentrum Heiveld in Sint-Amandsberg.

“Da’s een soort mini-festival van vier dagen in samenwerking met de Floraliën. Een geweldig programma met wandelingen, workshops, lezingen en een rondleiding in de Plantentuin van de Universiteit Gent. Er is zelfs een ‘Café Dansant’ in ’t bloementhema. De Floraliën, dat is al lang niet meer alleen maar ‘komen kijken naar bloemen’. Ze willen zoveel mogelijk mensen betrekken, zonder onderscheid. Door zelf naar de (in dit geval oudere) mensen toe te gaan, werkt dat dus perfect.”

De Bloemenweek startte met een lezing en een film over de geschiedenis van de Floraliën.

‘Bende gelukzakken!’

Rudy moest toegeven dat hij minstens een beetje jaloers is op de bewoners van woonzorgcentrum Het Heiveld.

“Ik keek naar het programma en dacht: ‘Dat zijn toch een bende gelukzakken!’ Wat hier allemaal niet gebeurt om ’t leven aangenaam te maken! De ‘potkast’, vernissages van tentoonstellingen, de voorstelling van de dichtbundel van Janoniem met Christophe Vekeman… Altijd feest. Het clichébeeld van oudere mensen die zich hele dagen zitten te vervelen tussen de sanseveria’s, dat mag – zeker hier – in de vuilbak. Zo werken wij al lang niet meer in onze eigen woonzorgcentra. Net zoals onze lokale dienstencentra: dat zijn tegenwoordig wijze plekken, waar ouderen zich echt kunnen amuseren. Samen een koffietje drinken, de gazet lezen, surfen op ’t internet, taallessen… Maar een LDC is óók een plek waar je hulp krijgt als je die nodig hebt. Een warme plek, dus, waar iedereen zich thuis kan voelen.”


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant