Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens opent 141 nieuwe assistentiewoningen in Dobbelhof

Vooruit Gent

Monday 04

September 2023 11:26

Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, heeft op zonnige zaterdag 2 september 2023 ‘Dobbelhof’ mee geopend. Dat zijn de nieuwe assistentiewoningen van vzw Domino, als gekend van onder andere het Tichelhof in de Rodelijvekensstraat.

“Het is een hele eer om Dobbelhof mee te mogen openen. Want: wat een schoon project! Een echt huzarenstukje. 141 splinternieuwe assistentiewoningen, pal in ’t centrum, dicht bij alles. Veel ontmoetingsruimtes en een schitterend ‘Grand Café’ en restaurant. Zorg en assistentie op maat, door vriendelijk en gemotiveerd personeel. En vooral ook een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding.”

Koploper qua betaalbaarheid

Domino vzw beheert bijna een kwart van de meer dan 1.500 assistentiewoningen in Gent. Domino is bovendien koploper als het gaat over betaalbaarheid.

“Daar ben ik uiteráárd ook gevoelig aan, als socialist en als schepen van Gezondheid, Zorg en Seniorenbeleid. Betaalbaar wonen, da’s tegenwoordig niet evident in onze stad. We werken daar hard aan, op vele vlakken. Als je dan ziet dat zo’n organisatie, dít nieuwe aanbod kan doen, aan zeer degelijke prijzen voor de bewoners, dan ben ik daar dankbaar voor. En als er dan tóch nog mensen zijn die het moeilijk kunnen betalen, dan komt het OCMW tussen, zónder die steun nadien terug te vorderen van de kinderen. Dat is uniek in Vlaanderen, ooit onder impuls van de socialisten in het stadsbestuur beslist.”

Voor Rudy zelf voelde de opening als ‘thuiskomen’. “Dobbelhof staat op de plaats van de Volkskliniek, waar ik lang hoofdverpleger en later directeur van het Zorgdepartement ben geweest. Ik ben hier zelfs geboren!”

Mét kunstwerk van Arne Quinze

Kers op de taart is een kunstwerk van de wereldberoemde Arne Quinze, onthuld door burgemeester Mathias De Clercq en door onze ereburgemeester Daniel Termont. “Dat beeld staat ín de publieke ruimte en is dus door alle Gentenaars gratis te bewonderen. ‘t Is uniek in Gent, nergens anders in onze stad staat tegenwoordig een beeld van Quinze. Gaat dat vooral zien!”

Rudy besloot met een kwinkslag. “Wie Domino een beetje kent (de geschiedenis, de waarden, de pluralistische visie) weet dat het logisch is dat hier veel ‘gelijkgestemde zielen’ komen samenwonen. Laat ze mij maar, met een knipoog, ‘kameraden’ noemen. Goed voor de sfeer. Dus, Piet [Lampaert, voorzitter van de vzw]: schrijf mij en Myrèse maar al op voor een appartement. Geef mij nog een jaar of 15… en dan kom ik met plezier in mijnen vroegeren bureau wonen.”

 

Alle info vind je op www.dominovzw.be


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant