Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens: ‘Open Huis Jan Yoens blijft bestaan’

Vooruit Gent

Wednesday 30

August 2023 16:15

Op zondag 27 augustus 2023 ging Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid, langs in het Open Huis Jan Yoens in de Bloemekenswijk. De vrijwilligers organiseerden er een barbecue, maar Rudy wou er vooral de vrijwilligers en de bezoekers geruststellen. Met een simpele boodschap: “Dit Open Huis blijft bestaan – nu, en wat mij betreft: ook de volgende jaren. Want wat Annie en Ignace en de andere vrijwilligers hier doen, dat is geweldig. Etentjes, rommelmarkten, samenwerken met anderen, enzovoort. Plus: het Open Huis 6 dagen op 7 open houden, en zelfs op zondag vanaf 10 uur al... Chapeau.”

Het Open Huis blijft nog op de huidige locatie (in de Jan Yoensstraat) tot in het najaar van 2024. Daarna is het de bedoeling dat er een tijdje ‘overbrugd’ wordt in de cafetaria van ’t Dracunaplein. Op iets langere termijn (volgens de huidige planning eind 2027 of begin 2028) zou het dan een nieuwe plek krijgen in de nieuwbouw van Thuispunt Gent.

Nieuwe dynamiek

“Da’s emotioneel, ik versta dat. Maar een mens moet ook durven vooruit kijken, naar de toekomst. En dan zie ik toch vooral goeie dingen. Een schone nieuwe plek. Een nieuwe dynamiek. Samenwerking met andere mensen, met nieuwe mensen die ’t Open Huis ontdekken. Begin volgend jaar gaan we samenzitten over de verhuis naar Dracuna, en de werking daar – mét ’t Bloemekensforum, en mét de collega’s van Beleidsparticipatie en van Buurtwerk, die alles in goeie banen gaan leiden.”

Rudy is er rotsvast van overtuigd dat dat gaat lukken. “We gaan samen naar de beste oplossingen zoeken, naar de beste manier om samen te werken. ‘Goeie afspraken maken goeie vrienden’, zeggen ze. Moest dat niet waar zijn, ’t zou geen gekend spreekwoord zijn, nietwaar?”


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant