Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens en Frank Vandenbroucke geprikt tegen griep

Vooruit Lokaal

Monday 07

November 2022 15:17

Hoog bezoek in AZ Jan Palfijn op maandagochtend 7 november 2022: ziekenhuisvoorzitter Rudy Coddens (die ook schepen van Gezondheid en Zorg is) ontving er ‘onze’ minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Niét voor een vergadering, wel om er… samen hun griepvaccin te krijgen.

“Frank en ik hebben samen de campagne voor het griepvaccin afgetrapt”, zegt Rudy. “Het is belangrijk dat vooral oudere mensen en mensen die gevoelig zijn voor griepinfecties zich tijdig laten inenten. Dat wil zeggen: rond deze periode, want het is nú dat de griep opmars maakt in onze contreien. Mijn advies: als je zelf gezond wilt blijven en je naasten niet wilt besmetten, vooral doén. Het principe is hetzelfde als bij corona, maar het zijn uiteraard verschillende vaccins.”

Onze minister was in elk geval opgetogen over de ‘service’. “Ik ben vakkundig geprikt, ik heb er niets van gevoeld!” lachte hij.

Ook Tom Balthazar, jarenlang schepen in Gent en vanaf 1 december algemeen directeur van Jan Palfijn, was er bij (maar hij kreeg zijn vaccin eerder al). Het hele gezelschap trok na het prikken nog naar de afdeling psychogeriatrie, om er in gesprek te gaan met het personeel. “Mijn motto is altijd al geweest: ‘Eérst luisteren, dát is aan politiek doen’. Zo zit ook Frank ineen: hij wil de noden en opmerkingen van de mensen op de werkvloer kennen om die om te zetten in actie en beleid”, besloot Rudy.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant