Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens eert vrijwilligers Open Huizen: ‘Veel menselijke warmte dankzij jullie!’

Vooruit Lokaal

Monday 13

November 2023 17:42

Op zaterdag 11 november 2023 organiseerde de Stad Gent haar jaarlijkse bedankingsfeest voor de vrijwilligers van de Open Huizen. Het deed dat in stijl, in zaal Parnassus in de Oude Houtlei… én met een toespraak door Rudy Coddens, onze schepen van Seniorenbeleid. Want: geen betere man dan Rudy om de vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.

“Dat feest is welverdiend, zoveel is zeker. Er is eigenlijk maar één simpele boodschap vandaag (zoals elk jaar), en die is uiteraard: merci voor al jullie hartverwarmende werk! In woelige tijden in de wereld, dat wel. Als je tegenwoordig naar Het Journaal kijkt… vrolijk word je daar niet van. Oorlogen, armoede, miserie. Het lijkt alsof mensen nog maar weinig kunnen verdragen van anderen. Maar verkijk je daar niet op, er is nog zó veel schoonheid en menselijke warmte die niét in ’t Journaal komt. Zeker dicht bij huis, zeker in Gent. En dat is mede dankzij jullie!”

De Stad Gent voorziet plekken, centen en ondersteuning – maar het zijn de vrijwilligers die het doén.

“Daarom: groot respect voor wat ze de afgelopen jaren hebben gedaan. Niet altijd simpel, ook de Open Huizen zijn constant in verandering. In een aantal gevallen neemt het lokale dienstencentrum de begeleiding over van ons Team Open Huizen. Heel wat groepen delen hun gebouw met partnerorganisaties; of er zijn ideeën vanuit het Wijkbudget die een plek moeten krijgen. Dat is soms wat zoeken, maar samen geraken we er áltijd wel uit.”

‘Blijf ook in de winter actief!’

Rudy herhaalde tot slot zijn positieve oproep van vorig jaar. “Blijf alsjeblieft ook tijdens de wintermaanden zoveel mogelijk activiteiten aanbieden. Ook tijdens het Kerstverlof. Veel mensen zullen, in deze moeilijke tijden, op zoek zijn naar gezelligheid. Naar ‘de compagnie’ van anderen, om samen leuke dingen te kunnen doen. Dat maakt voor veel mensen een wereld van verschil.”

Waarna hij het podium afstond aan Pierke Pierlala en zijn kornuiten om het feest écht op gang te schieten…


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant