Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens breidt Energiecel OCMW uit

Vooruit Lokaal

Thursday 13

October 2022 17:05

De ‘Energiecel’ van het OCMW Gent krijgt steeds meer vragen van Gentenaars over de enorme stijging van de energieprijzen en hoe daar mee om te gaan. Logisch, in tijden dat het financieel voor veel meer mensen al moeilijk is. Rudy Coddens, onze schepen van Armoedebestrijding en voorzitter van het OCMW, liet daarom meteen twee tanden bij steken.

“We hebben daar inderdaad zeer snel op geanticipeerd. We hebben de Energiecel uitgebreid met vier personeelsleden, een stijging in personeelsbezetting van 35%. Er werden in april 2022 al twee extra maatschappelijk werkers aangeworven voor energievragen die in de welzijnsbureaus toekomen. Vragen van burgers die reeds door het OCMW begeleid worden komen immers daar terecht. Vragen van andere mensen worden opgenomen in de Energiecel.”

Het aantal nieuwe aanvragen en tussenkomsten wordt uiteraard netjes bijgehouden. “Zo weten we het meteen als er moet bijgestuurd worden. Gaat het aantal mensen die ondersteuning en begeleiding nodig hebben rond energie nog verder stijgen? Da’s moeilijk te voorspellen. Maar momenteel ziet het er niet rooskleurig uit, dus we zijn voorbereid: wij laten niemand in de kou staan!”

Steun van Vlaanderen?

In de zogenaamde ‘Septemberverklaring’ van de Vlaamse regering zouden bijkomende middelen voor personeel voorzien zijn. “Die details hebben we nog niet. Van zodra die gekend zijn, bekijken we op welke manier we die kunnen inzetten. Ik ga er sowieso van uit dat we een deel van wat we zelf al extra hebben geïnvesteerd, zullen terugbetaald. Want het zijn ook voor alle lokale overheid moeilijke tijden…”

 

Informatie over de Energiecel vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant