Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens bezorgt alle 65-plussers gratis levensreddende ‘gele doos’

Vooruit Lokaal

Tuesday 15

March 2022 16:06

Rudy Coddens, onze schepen van Gezondheid, Zorg en Seniorenbeleid, heeft op dinsdag 15 maart 2022 aangekondigd dat binnenkort 40.000 Gentenaars ouder dan 65 een brief krijgen waarmee ze hun ‘gele doos’ gratis kunnen afhalen in het lokaal dienstencentrum of bij de apotheker in hun wijk. Excuseer?

“De gele doos werd twee jaar geleden als proefproject gelanceerd in Ledeberg”, legt Rudy uit. “Ze bevat een ringboekje waarin de 65-plussers hun persoonlijke gegevens, contactpersonen en medische gegevens kunnen noteren. Als ze een meegeleverde blauwe sticker op de binnenkant van hun voordeur plakken, weten de hulpdiensten dat er zo'n gele doos in de koelkast ligt. Zo winnen de hulpverleners kostbare tijd in noodsituaties. Dat kan absoluut mensenlevens redden!”

Ook in Gentbrugge werd de doos eerder al geïntroduceerd. In beide wijken zijn tot nu toe zo'n 2.500 dozen verspreid. “We kochten nu nog eens 15.000 gele dozen en 25.000 boekjes aan om medische gegevens in te noteren, zodat hulpverleners gemakkelijk, snel en adequaat hulp kunnen bieden.”

Ook wie chronisch ziek is, kan op vraag een gele doos krijgen.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant