Nieuws

LOKAAL: Rudy Coddens 20 jaar schepen: ‘Zo zouden er meer mogen zijn in de politiek’

Vooruit Lokaal

Monday 25

September 2023 09:45

Op zaterdag 23 september 2023 hebben Mathias De Clercq en Astrid De Bruycker ‘Moeiduwel’ opgestart, het inspraaktraject voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024. Maar die zaterdag was onze Rudy Coddens ook precies 20 jaar schepen. Dat mocht niet ongemerkt passeren. Joris Vandenbroucke, naast gemeenteraadslid en federaal parlementslid ook voorzitter van Vooruit Gent, zette Rudy uitgebreid in de bloemetjes.

“Rudy is niet alleen een goeie danser, hij vooral ook zachtmoedig, een integer mens zoals er wel meer zouden mogen zijn in de politiek. Een heel sociaal iemand, altijd rustig maar niettemin nog altijd oprecht verontwaardigd over onrecht in onze maatschappij. Een man met het hart ab-so-luut op de juiste plaats. Zo iemand verdient, na 20 jaar schepen zijn, en nóg meer jaren engagement voor Gent en de Gentenaars… een doos gepersonaliseerde pralines om uit te delen (lacht).”

Rudy’s carrièreoverzicht

Rudy startte op 23 september 2003 als schepen van Onderwijs en Opvoeding. Van 2013 tot 2018 was hij OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding. Van 2017 tot en met 2018 was hij ook bevoegd voor Openbaar groen.

Sinds januari 2019 is hij schepen van Sociaal beleid, Armoedebestrijding, Gezondheid, Zorg, Seniorenbeleid en Financiën. Hij is ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW en van het AZ Jan Palfijn.

Rudy zet in zijn politieke loopbaan altijd de mensen centraal. Zijn slogan is ‘Eérst luisteren, dát is aan politiek doen’. Want door te luisteren en mensen te verenigen, zorgt hij al vele jaren voor mooie resultaten op verschillende beleidsdomeinen. Rudy staat dan ook borg voor een progressief en sociaal-duurzaam beleid in Gent.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant