Oost vlaanderen

9

01

Over mij


fb.png    
ig.png     

 

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Ik ben de politiek ingegaan, omdat ik weet hoe belangrijk het is om kansen te krijgen. Als kind groeide ik op in een sociale woning en dankzij de welvaartsstaat kon ik mijn dromen najagen. Nu wil ik teruggeven: vol energie en vastberaden om dingen écht te veranderen voor iedereen!

 

Waarom Vooruit?

Vooruit staat voor sociale rechtvaardigheid en gelijke kansen, precies de waarden die mijn leven hebben gevormd. Vooruit begrijpt dat het systeem moet werken voor iedereen, niet alleen voor enkelen. Samen bouwen we aan een samenleving waarin iedereen vooruit kan!

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Jongeren
Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een bus die rijdt, een leerkracht voor de klas in plaats van uren in de studie, een betaalbaar kot. En later een toffe job met een deftig loon, een eigen huis of appartement en tijd om eens iets plezants te doen. 

 

De druk op onze jongeren is enorm. Daarom investeerde Vooruit ook massaal in mentaal welzijn. Zodat wie hulp nodig heeft, de juiste hulp krijgt. Zo kunnen jongeren dankzij Vooruit tot 24 jaar gratis naar de psycholoog en daarna voor 11 euro. We moeten blijven investeren in mentaal welzijn. 

 

Wij willen de stilstand doorbreken en al die gewone dingen opnieuw mogelijk maken voor onze jongeren.  Zodat jongeren weer voluit kunnen dromen van een mooie toekomst, waar iedereen zichzelf kan zijn. 

 

Wonen

Dingen die vroeger heel gewoon waren, worden steeds moeilijker. Een eigen huis of appartement kopen of huren lukt bijna niet meer zonder de hulp van je ouders. Voor ons is het duidelijk: iedereen heeft recht op een betaalbare woning. Met lagere registratierechten en lagere notariskosten bij aankoop van je eerste woning. Door de huurwaarborg te verlagen van 3 naar 2 maanden. En door een opkoopbescherming zodat investeerders in populaire buurten voorrang moeten geven aan huurders. Daarnaast moeten we de komende jaren werk maken van 115.000 extra sociale woningen. Voor een betaalbare woning voor iedereen.

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Oost vlaanderen

9