Nieuws

LOKAAL: Roeselare gaat de strijd aan tegen homofobie en transfobie

Team Vooruit

Monday 17

May 2021 15:53

17 mei is “International Day Against Homophobia And Transphobia” of kortweg IDAHOT. Nog veel te vaak worden holebi’s of transgenders aangevallen of nageroepen omdat ze zichzelf zijn. Vandaag en alle andere dagen moet dat geweld stoppen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. 

Geweld is nooit een oplossing en zeker niet wanneer de reden voor dat geweld jouw geaardheid is. Op IDAHOT vinden overal ter wereld acties plaats om deze problemen bespreekbaar te maken.

Iedereen is welkom in Roeselare, ongeacht hun geaardheid, huidskleur, geslacht of leeftijd

Ook onze Roeselaarse afdeling onderneemt actie. “Wij strijden voor gelijke rechten en doen dat in onze stad onder meer ook door de grootste regenboog en aangepaste zebrapaden”, zegt Michèle Hostekint, schepen voor Vooruit van Diversiteit & Gelijke Kansen in Roeselare.

De grootste regenboog

“Al enkele jaren hijsen wij de regenboogvlag op IDAHOT. Dit jaar doen we zelfs iets extra. Begin februari daagde LGBTQ-belangengroep çavaria de Vlaamse steden uit tot het maken van de grootste en meest creatieve regenboogvlag”, aldus Michèle.

“Onze Roeselaarse afdeling is die uitdaging aangegaan. En het resultaat mag gezien worden.”

Voor de grote regenboogvlag konden alle inwoners konden hun stukje breien, naaien, weven, klossen of knopen om zo tot één Roeselare vlag te komen. Een vlag die symbool staat voor alle mensen die de strijd tegen geweld omwille van je geaardheid, aangaan.

Zebrapaden

Er komen ook twee permanente regenboogzebrapaden in het centrum van Roeselare. Het ene zebrapad vind je aan de Grote Markt ter hoogte van de Ooststraat, het andere aan de achterkant van het station.“Zo’n regenboogzebrapad geeft een duidelijk signaal van acceptatie naar de LGBTQIA+ -gemeenschap. Iedereen is welkom in Roeselare, ongeacht hun geaardheid, huidskleur, geslacht of leeftijd”, besluit Michèle Hotsekint

“Een boodschap waar ik me helemaal in kan vinden”, zegt ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Stop het geweld en zie elkaar graag. Niet alleen vandaag maar alle dagen." 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant