Oost vlaanderen

7

01

Over mij

2024 wordt een keerpunt.

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Door mijn syndicaal werk gemotiveerd om een politiek engagement aan te gaan bij Vooruit.

 

Waarom Vooruit?

Vrijheid, gelijkheid, solidariteit, rechtvaardigheid.

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Koopkracht
Wie elke dag keihard werkt, moet daarvoor beloond worden. Dat vind ik logisch. Daarom hebben we keihard gestreden voor hogere lonen en hogere pensioenen. En we verdedigden de index tegen alle aanvallen van rechts. Want als het leven duurder wordt, moeten de lonen ook omhoog. Vooruit blijft strijden voor werk dat meer loont, met een fiscale hervorming die de belastingen op werk verlaagt. En met werkbaar werk, zodat je ook tijd hebt om eens iets plezants te doen. Dat is onze strijd. Vooruit is dé partij van de koopkracht. 

 

Openbaar vervoer

België is wereldkampioen filerijden. En terwijl Vooruit in de federale regering opnieuw investeerde in openbaar vervoer, bespaarde de Vlaamse regering De Lijn kapot. Ondertussen zijn er 3.200 haltes afgeschaft. Daardoor geraken mensen niet op hun werk, geraken kinderen niet op school en geraken ouderen niet meer tot bij vrienden of familie. Wat de Vlaamse regering wél deed? Premies uitdelen voor wie een elektrische wagen van €40.000 kan betalen. Dat kan voor ons echt niet. Als we mensen uit de wagen en richting het openbaar vervoer willen krijgen, moeten we zorgen voor stipt en betaalbaar openbaar vervoer. Dat is goed voor het klimaat én je portemonnee. Ons voorstel: een combiticket dat geldig is op al het openbaar vervoer én gratis openbaar vervoer voor jongeren tot 25 jaar. 

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

Oost vlaanderen

7