Nieuws

LOKAAL: Reveil: een intiem cultureel moment op heringericht begraafpark Horendonk

Helmut Jaspers

Bediende

Tuesday 25

October 2022 10:58

Dinsdag 1 november om 17 uur organiseert het gemeentebestuur op het begraafpark Horendonk Reveil. Dat is een ingetogen en intiem cultureel moment met poëzie en muziek.

Het begraafpark Horendonk werd volledig heringericht. 

Hierdoor is er ook in de toekomst voldoende ruimte om in deze wijk te begraven.  Maar, bovendien worden er ook nieuwere vormen van begraven zoals composteerbare urnen mogelijk.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu en begraafparken (Vooruit): “Het begraafpark werd volledig heringericht en kreeg een groener karakter. Het resultaat is een mooie stilteplaats waar men overledenen eervol kan gedenken, waar men respectvol afscheid kan nemen of waar men gewoon tot rust kan komen…”.

Voor ouders die hun ongeboren kind verloren is er een sterrenboom geplant, waarbij men een gratis naamplaatje kan voorzien. Het begraafpark werd ook kindvriendelijk ingericht met een gevoelsbrievenbus en een boomstamzitbank met vlinders. Kinderen krijgen vroeg of laat met verlies te maken. Dat heeft vaak een grote impact op hen. Ze kunnen die gevoelens uiten met een briefje of een tekening. Die kunnen ze deponeren in een gevoelsbrievenbus.

Voor het gebruiksgemak bij het onderhoud van de graven is er ook een gieterbar met muntsloten. 

Afscheidspaviljoen

“Ook het begraafpark Horendonk werd voorzien van een mooi, ingetogen en modern afscheidspaviljoen. Geschikt voor elke geloofsovertuiging en mooi ingepast in de omgeving.  Het is een geslaagd ontwerp van architect Bart Van Loon". 

Het heringerichte begraafpark zal een stilteplaats zijn, waar mensen niet alleen op een serene manier afscheid zullen kunnen nemen van hun dierbaren, maar waar bewoners ook in alle rust zullen kunnen stilstaan en terugdenken, kunnen rouwen en hun geliefden gedenken.

Reveil22

Dinsdag 1 november om 17 uur vindt in het kader van de herinrichting van het begraafpark Reveil22 plaats.

Antwerps stadsdichter Yves Kibi Puati Nelen draagt passende gedichten voor.

Iris Sacharias verzorgt een intiem gelegenheidsconcertje.

Beiden zijn afkomstig uit Essen.

Carnavalvereniging Den Uil zorgt voor een heerlijke tas verse soep.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant