Nieuws

LOKAAL: Project uit Brugse Poort helpt gezinnen met vochtproblemen in huis

Vooruit Lokaal

Wednesday 30

November 2022 14:39

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie, heeft op woensdag 30 november 2022 een bijzonder project voorgesteld aan de pers: ‘Brugse Poort Vochtvrij’.

“Veel woningen in de wijk kampen met vochtproblemen maar in veel gevallen zijn die vrij eenvoudig op te lossen. Daarom lanceerden buurthuis Trafiek vzw en Domus Mundi vzw begin 2022 het project. Ze deden dat met steun van ons project Wijkbudget. Dat doet mij veel plezier. Buurtbewoners zijn expert en ervaringsdeskundigen, zij weten als geen ander wat er nodig is in hun wijk. Sinds mei van dit jaar hebben al 100 gezinnen, huurders en eigenaars uit de Brugse Poort aangeklopt bij de organisatie.”

Wie dat wil kan zich online aanmelden waarna een expert langskomt om het vochtprobleem te analyseren en een advies op maat op te maken. “Om alles vlot te laten verlopen hebben we een groepsaankoop georganiseerd waarbij verschillende firma's werden uitgekozen. Bewoners krijgen via het platform een gratis en vrijblijvende offerte. Dankzij de groepsaankoop worden ze administratief ontlast en is de oplossing bovendien goedkoper. Door een samenwerking met De Energiecentrale kan bij een eerste bezoek al een uitgebreid renovatieadvies op maat worden opgemaakt voor de volledige woning.”

 

Alle info en aanmelden op www.brugsepoortvochtvrij.be


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant