Nieuws

LOKAAL: Pop-up containerparken in verschillende wijken

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Monday 17

October 2022 18:54

Halle plaats dit jaar nog 2 keer een pop-up-recyclagepark in de woonwijken. Op zaterdag 22 oktober komt het mobiele containerpark naar de wijk Windmoleke, op zaterdag 29 oktober is dat het geval in de wijk Vogelweelde. ''Dit past perfect in onze strijd tegen het zwerfvuil en de sluikstorten", zegt schepen van afvalverwerking Johan Servé.

“Elk jaar proberen we met het pop-up recyclagepark een aantal wijken aan te doen”, vertelt Johan Servé (Vooruit), schepen van afvalbeleid. “Dan komt Intradura met een aantal containers naar de buurt zodat mensen niet helemaal zelf naar Stroppen moeten rijden. We doen dit voor Hallenaren die zich moeilijker kunnen verplaatsen en voor wie de drempel om afval te sorteren dan te groot wordt. We zien het pop-up containerpark als een van de vele middel in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten.”

Eerder viel de keuze voor een pop-up containerpark ook al op de wijk Windmoleke en dat is geen toeval. “Woonpunt Zennevallei gaat hier binnenkort een aantal sociale woningen renoveren. Mensen zijn dus aan het opruimen. Hierbij is het pop-up containerpark handig, vooral omdat niet iedereen een wagen heeft om zelf naar het permanente containerpark te rijden.”

Het pop-up containerpark op 22 oktober aan het buurthuis in de Kopheiweg in het Windmoleke en op 29 oktober aan de parking van de sportterreinen in de Ysayestraat in de Vogelweelde is telkens toegankelijk van 9 tot 12.30 uur. Vooraf een tijdstip reserveren is niet nodig. In het pop-up containerpark gelden dezelfde tarieven als in het permanente containerpark in de Lariellestraat.

 

(Naar Ingrid Depraetere - Het Nieuwsblad)


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant