Nieuws

LOKAAL: PKP DWNTWN keert terug naar Hasselt op 5 en 6 augustus

Vooruit Hasselt

Wednesday 26

July 2023 14:24

PKP DWNTWN keert op zaterdag 5 en zondag 6 augustus terug naar de Hasseltse binnenstad. Het tweedaagse evenement trekt dit jaar naar vier locaties in de binnenstad en belooft een stevige line-up, basket en skate, live street art én boulder.      

Concerten en afterparties

Openen doet PKP DWNTWN op zaterdag 5 augustus met een muzikaal programma. Maar liefst drie locaties in de binnenstad staan in het teken van live pop-, hiphop- en dance concerten: het Groenplein, Quartier Bleu en het Van Veldekeplein.

Nafeesten met DJ’s kan ’s avonds in De Serre Hasselt en Café Café. Welke artiesten in de binnenstad optreden, blijft nog even geheim. Op maandag 31 juli wordt de line-up bekend gemaakt.

Burgemeester Steven Vandeput: “Met PKP DWNTWN willen we de link tussen de stad en Pukkelpop verder versterken en heel wat Hasselaren en bezoekers opwarmen voor het festival. Intussen zijn we daar al met twee edities in geslaagd en verhuisde vorig jaar een deel van PKP DWNTWN zelfs mee naar het Pukkelpop-terrein.”

Alle concerten liggen op wandelafstand van mekaar en zijn gratis bij te wonen.

Playground concept en live streetart

Op zondag 6 augustus staat het Kolonel Dusartplein in teken van streetstyle. Van 3x3 basketwedstrijden en een skatejam tot DJ’s, boulder en live paintings door street artists.

“De winnaars van de basketwedstrijd en skatejam krijgen de kans om hun talent tijdens Pukkelpop aan het grote publiek te vertonen. Een deel van PKP DWNTWN verhuist namelijk weer mee naar het Pukkelpop-terrein”, aldus Habib El Ouakili, Schepen bevoegd voor Jeugd en Evenementen. “Nieuw dit jaar is dat je ook kan boulderen op zondag 6 augustus. Daarmee voegen we een extra sportieve beleving toe aan het festival.”

Schepen van Cultuur Nele Kelchtermans vult aan: “Vorig jaar verraste Lindert Steegen, een getalenteerde Limburgse street art artiest, het publiek met een opmerkelijk kunstwerk gecreëerd op vier zeecontainers tijdens PKP DWNTWN. Deze kunstinstallatie reisde daarna naar het festivalterrein van Pukkelpop en nu, voordat de containers terugkeren naar Kiewit, maken ze opnieuw een tussenstop tijdens PKP DWNTWN. Dit jaar wordt de andere zijde van dezelfde zeecontainers onder handen genomen met een spraakmakende graffiti-creatie.”

De basketwedstrijden en skatejams zijn gratis initiatieven. Op voorhand inschrijven is noodzakelijk. De sfeer wordt er op zondag 6 augustus ingehouden door DJ’s, foodtrucks zorgen voor een hapje.

 

PKP Lined Up

Wie nog meer in de Pukkelpopsfeer wil komen, kan tijdens PKP DWNTWN de expo PKP Lined Up bezoeken in Bibliotheek Hasselt Limburg. Het is een fascinerende terugblik op ruim 35 jaar jongeren- en festivalcultuur, van de new wavers in 1985 tot Gen Z in 2023. Deze expo werd speciaal voor PKP DWNTWN aangevuld met Stardust, een reeks fotoverhalen over iconische festivalpodia. Muziekfotograaf David Vannucci slaagt er op onnavolgbare wijze in een kant van Pukkelpop te belichten die haast nooit aan de oppervlakte komt. Een absolute aanrader als je graag kennismaakt met het leven zoals het is op én onder het hoofdpodium van Pukkelpop.


PKP Lined Up is ook op zondag 6 augustus open.

PRAKTISCH

Zaterdag 5/08 en zondag 6/08
Alle info via www.uitinhasselt.be/pkpdwntwn

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant