antwerpen

Opvolger 10

01

Over mij

2024 wordt een keerpunt.

 

Gewone dingen lijken onmogelijk geworden:
een eigen huis kopen,
een betaalbare crèche,
een leerkracht voor uw kinderen, of gewoon...
een job met een deftig loon, om af en toe iets plezants te doen.

 

Waarom ben je in de politiek gestapt?

Geboren in een rood gezin waarin solidariteit en rechtvaardigheid belangrijke waarden waren. Gelijkheid en menselijke warmte zijn onontbeerlijk voor een goed functionerende maatschappij. Hiervoor heb ik me steeds ingezet en blijf dit doen…

 

Waarom Vooruit?

Een vanzelfsprekende keuze met ouders die ook militeerden. Veel warme en blijvende kameraadschap door de jaren heen. Omdat je moet meedoen om iets te bereiken, ook met compromissen…

 

Twee thema's waar ik belang aan hecht: 

Koopkracht
Wie elke dag keihard werkt, moet daarvoor beloond worden. Dat vind ik logisch. Daarom hebben we keihard gestreden voor hogere lonen en hogere pensioenen. En we verdedigden de index tegen alle aanvallen van rechts. Want als het leven duurder wordt, moeten de lonen ook omhoog. Vooruit blijft strijden voor werk dat meer loont, met een fiscale hervorming die de belastingen op werk verlaagt. En met werkbaar werk, zodat je ook tijd hebt om eens iets plezants te doen. Dat is onze strijd. Vooruit is dé partij van de koopkracht. 

 

LGBTQI+

Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. Het is niet aan anderen om jouw identiteit te bepalen: wie je bent, bepaal je zelf. Vooruit staat vooraan op de barricaden voor LGBTSI+- rechten. Iedereen moet veilig zichzelf kunnen zijn en discriminatie en geweld op basis van je geaardheid of gender moet streng aangepakt worden.In België hebben we al belangrijke stappen gezet voor de gelijke rechten voor LGBTQI+ personen. Maar extreemrechts en conservatieven zetten die rechten opnieuw onder druk. Denk maar aan Italië, Hongarije of Polen. Dat kan voor ons echt niet. Vooruit zal blijven strijden voor gelijke rechten voor LGBTQI+-personen. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Altijd en overal. 

 

 

Wij weigeren ons neer te leggen bij stilstand en achteruitgang.
Daarom moet 2024 het jaar worden waarin we de dingen weer in beweging brengen. Het jaar waarin we uw koopkracht, uw gezondheid en het onderwijs van onze kinderen vooruit helpen.

 

Jij en niemand anders kiest straks hoe de toekomst er zal uitzien.
En die keuze is heel simpel.

 

Het is Vooruit.
Of het is achteruit.
Kies maar.

antwerpen

Opvolger 10