Nieuws

LOKAAL: Park De Vijvers: drie keer zoveel bezoekers na renovatie!

Vooruit Lokaal

Friday 20

October 2023 09:29

Het stadspark ‘De Vijvers’ in Ledeberg, naast het woonzorgcentrum met dezelfde naam, werd in 2019-2020 grondig aangepast. Onderzoek van de Universiteit Gent toont nu aan dat er sindsdien drie keer méér bezoekers naar het park komen dan ervoor! De UGent-wetenschappers stelden vast (ze vergeleken hun metingen van 2014 met die van 2020) dat het aantal steeg met maar liefst 210%. Die toename was merkbaar in alle leeftijdsgroepen (kinderen, tieners, volwassenen en ouderen), en zowel bij mannen als vrouwen.

Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar Groen, straalt van dat goede nieuws. “Park De Vijvers is echt met veel zorg ontworpen, zodat jong én oud er zich welkom zouden voelen. Er zijn speelplekken voor de kinderen; verharde, toegankelijke paden voor zowel kinderwagens als bewoners van het nabijgelegen woonzorgcentrum in een rolstoel, en ook picknicktafels waar rolstoelgebruikers gemakkelijk kunnen aanzitten. Er kwamen ook vlonders rondom de vijver en fitnesstoestellen. Dat er nu drie keer zoveel bezoekers genieten van het groen is fantastisch, want niet iedereen heeft de luxe om een eigen tuin te hebben.”

Het succes van het vernieuwde park is het resultaat van een constructieve samenwerking van de landschapsarchitect van de Stad Gent (Groendienst), de directeur van het woonzorgcentrum en de wijkregisseur (van de stedelijke Dienst Beleidsparticipatie) om het park zo goed mogelijk aan te passen aan de noden van mobiele en minder mobiele parkbezoekers. Uit de studie bleek tot slot nog dat de gemiddelde intensiteit van de fysieke activiteit en de sociale interactie tussen de bezoekers op hetzelfde niveau bleven.

 

Alle info over parken in Gent op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant