Nieuws

LOKAAL: Parcours EK wielrennen 2024 voorgesteld

Vooruit Hasselt

Thursday 19

October 2023 12:11

Van 11 tot 15 september 2024 komen de UEC Road European Championships naar Vlaanderen. De provincie Limburg is dan het decor voor 14 Europese kampioenschappen die elk van start gaan op het Circuit in Heusden-Zolder en finishen in het centrum van provinciehoofdstad Hasselt. De tijdritten lopen over vlakke wegen, de wegritten trekken naar het golvende Haspengouw en dragen het DNA van de Ronde van Limburg in zich.

 

PARCOURS
Voor elk van de 14 wedstrijden zal Heusden-Zolder als startplaats fungeren en ligt de aankomst verderop in Hasselt. Beide gaststeden zijn bijzonder trots het EK in 2024 op hun grondgebied te mogen verwelkomen.

Burgemeester van Heusden-Zolder Mario Borremans: "Als startlocatie benadrukken we onze passie voor de wielersport en zetten we ook de gastvrijheid van onze inwoners en lokale ondernemers in de schijnwerpers. In Heusden-Zolder en bij uitbreiding in heel Limburg zullen het Europese peloton en alle wielerfans gegarandeerd warm ontvangen worden."

Lode Schops, schepen van Sport: "Heusden-Zolder zet koers naar een ambitieuze visie: de sportiefste gemeente worden. Het EK creëert een ideaal draagvlak om onze inwoners warm te maken voor sport en beweging. Achter de schermen zijn we al volop aan het werk om heel onze gemeente voor, tijdens én na het EK op de fiets te krijgen."

"Als hoofdstad van dé wielerprovincie bij uitstek kijken wij enorm uit naar de start van dit EK. Wij zijn bijzonder fier dat we hiervoor als gaststad mogen fungeren en vormen graag het centrum van de wielersport", zegt burgemeester van Hasselt Steven Vandeput. "We zullen het wielerpeloton en de toeschouwers met open armen ontvangen in onze mooie stad. Hasselt vormt immers de ideale uitvalsbasis om van onze provincie in het algemeen en de Europese kampioenschappen in het bijzonder, te genieten."

"Als topsportstad zijn wij natuurlijk bijzonder opgetogen dat de eindmeet van het Europese Kampioenschap in Hasselt ligt", aldus Habib El Ouakili, Hasseltse schepen van Sport. Stad Hasselt, dat ook al enkele jaren gaststad is voor De Ronde van Limburg, kroont zich zo tot dé fietsstad in de fietsprovincie Limburg. "Dit EK is natuurlijk de kers op taart. Zo’n fantastisch sportevenement is niet enkel een fantastische stimulans voor onze wielersport, het zorgt bovendien weer voor de nodige ambiance in onze stad."

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant