Nieuws

LOKAAL: Overlast aan sportcomplex De Bres aanpakken

Vooruit Halle

Monday 07

February 2022 21:07

Politie en gemeenschapswachten gaan meer controleren in de buurt van sportcomplex De Bres. "Er wordt al een hele tijd geklaagd over zwerfvuil maar er wordt ook  steeds meer drugs gebruikt" zegt burgemeester Marc Snoeck (Vooruit).

Het gebied rond sportcomplex De Bres wordt voortaan extra in de gaten gehouden. De stad Halle zette de voorbije maanden camera’s in en voerde extra controles uit op het zwerfvuil om dat probleem in kaart te brengen. “De voorbije twee maanden ruimden we drieduizend stukken zwerfvuil op, terwijl er daar vuilbakken staan”, laat burgemeester Marc Snoeck weten. “Naast zwerfvuil stelden we nog andere overlast vast zoals wildplassen en het gebruik van softdrugs.”

Daar wordt tegenin gegaan en worden er extra maatregelen genomen. “We werken verschillende preventieve acties uit”, legt Snoeck uit. “Zo blijven we de site dagelijkse reinigen, zetten we in op doelgerichte en herhaaldelijke communicatie en komen er blikkenvangers aan het skatepark. We werken daarvoor samen met sportclubs uit het Halse ecosportteam, krachtbalclub Helios Halle en Stoked Board Academy.”

Maar er zal ook repressief opgetreden worden. “Door streng op te treden tegen overtreders, willen we een signaal geven dat De Bres een plek is waar iedereen verantwoordelijkheid draagt om het net en proper te houden”, zegt Snoeck. “We voeren de controles op. Zowel de politiezone Zennevallei als de OVAM-handhavers en gemeenschapswachten van de stad Halle plannen extra controles in. Wie voor overlast zorgt, riskeert een GAS-boete. De Bres hoort een fijne omgeving te zijn waar gezinnen met hun kinderen zorgeloos op een veilige manier kunnen komen spelen of waar je met vrienden gezellig kan samenzijn.”


Ga naar Vooruit Halle
Over de Auteur

Vooruit Halle

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant