Nieuws

LOKAAL: Ouders planten boompjes in geboortebos

Helmut Jaspers

Bediende

Saturday 19

November 2022 16:39

Zaterdagvoormiddag organiseerde de gemeente Essen opnieuw een boomplantactie in het geboortebos op Horendonk. Vele jonge ouders kwamen een boompje planten voor hun kindjes die in 2021 geboren werden. De aanwezigen werden verwelkomd door schepen voor jeugd Arno Aerden (Vooruit), die dit jaar ook zélf een boompje mocht planten voor zijn zoontje.

Er kwamen veel mensen opdagen in de Horendonkse bossen. Arno Aerden: “Het enthousiasme rond het geboortebos was groot: er waren zeker evenveel aanwezigen als in 2021, en dat terwijl er toen boompjes werden geplant voor de kindjes uit 2019 én 2020!”

In totaal werden er 211 Essenaren geboren in 2021, een hoger aantal dan voorgaande jaren, “De lockdown heeft zo toch voor íets moois gezorgd,” grapte schepen Aerden. De populairste jongensnaam was Finn (5 geboortes), en de populairste meisjesnaam was Ella (eveneens 5 geboortes). Over d’Aa bewees zich als ‘meest vruchtbare straat’ met 12 geboortes. De meest ‘vruchtbare’ familie was de familie Deckers (4 geboortes).

Schepen Aerden sloot zijn speech af met de boodschap dat kinderen onze toekomst zijn.  Ze zijn daarnaast vooral ook de bron van heel veel vreugde en fierheid en vooral ook van veel hoop.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant