Nieuws

LOKAAL: Oudenburg verwelkomt nieuwe gf(t)-zak

Vooruit Oudenburg

Wednesday 08

March 2023 15:48

Aardappelschillen, koffiefilters, broodresten, ... tot voor kort kwam dit afval voornamelijk in de restafvalzak terecht. Dit organische afval, dat tot 35% van de restafvalzak inneemt, wordt sinds januari 2023 selectief ingezameld in een nieuwe gf(t)-zak!

Gf(t)-afval bestaat uit groenteafval, fruit- en keukenafval, en - in beperkte mate - klein tuinafval. De gf(t)-zak, die beschikbaar is in een formaat van 30 liter, wordt tweewekelijks opgehaald. Er is geen wijziging in de huidige ophalingen van tuin- en snoeiafval.

De kostprijs van een gf(t)-zak bedraagt 0,50 euro en is dus een pak goedkoper dan de restafvalzak. “Dit is lang niet het enige voordeel bij de inzameling van gf(t)”, vertelt schepen Gino Dumon. Het vermindert ook de hoeveelheid restafval en is een bijzonder goede zaak voor ons leefmilieu. Het ingezamelde afval wordt namelijk verwerkt tot compost dat vervolgens als bodemverbeteraar dienst kan doen. In de eerste plaats willen we de burgers goed informeren en stimuleren om aan het proefproject deel te nemen en mikken we op een vlotte start van het project.


Ga naar Vooruit Oudenburg
Over de Auteur

Vooruit Oudenburg

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant