Nieuws

LOKAAL: Oude Dokken wint ‘Prijs Publieke Ruimte 2022’!

Vooruit Lokaal

Wednesday 27

April 2022 10:44

De Oude Dokken, met de nieuw aangelegde kaaipromenade op de oostelijke oever en het Kapitein Zeppospark aan het Houtdok, heeft op dinsdag 26 april de (15de) ‘Prijs Publieke Ruimte’ van het Infopunt Publieke Ruimte (het kenniscentrum voor publieke ruimte van de Voetgangersbeweging) gewonnen. De Oude Dokken mag zich een jaar lang de ‘mooiste publieke ruimte in Vlaanderen’ noemen. Het project kreeg bovendien ook nog eens de publieksprijs.

Daar is Astrid De Bruycker, onze schepen van Openbaar groen, bijzonder trots op. “Dit is een mooie onderscheiding, bovenop de echte erkenning die we krijgen van de Gentenaars. Zij sloten immers (na inspraak van de buurt doorheen het hele traject van heraanleg) het Kapitein Zeppospark, het strand en de verlaagde kade met rolstoeltoegankelijke helling meteen in het hart door er massaal naartoe te komen.”

Trekpleister voor genietende Gentenaars

De vakjury was vol lof over het feit dat het verlaten havengebied met veel respect voor het verleden werd aangepakt. Havenerfgoed zoals kranen, kademuren en treinsporen vormen het decor voor een brede boulevard waar nieuw groen en recreatieve functies op een harmonieuze manier zijn geïntegreerd. De jury prees ook de aandacht voor toegankelijkheid en ontharding.

Ondertussen wordt het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken verder afgewerkt. “Het wordt een levendig nieuw stadsdeel met heel veel woningen langs het water, dichtbij het stadscentrum en het station Gent-Dampoort. De vier kilometer lange promenade op de kaaien, met verschillende groenzones en pleintjes, is bij mooi weer een echte trekpleister voor genietende Gentenaars. Daar doen we het voor!” glundert Astrid.

 

Alles over de Oude Dokken vind je op de website van de Stad Gent


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant