Nieuws

LOKAAL: Oude bib op Heikant wordt kinderopvang ‘De Troetelbeertjes’

Helmut Jaspers

Bediende

Sunday 27

August 2023 14:37

Op 1 september opent de nieuwe kinderopvang ‘De Troetelbeertjes’ de deuren in Heikant. “Door de groeiende vraag naar kinderopvang in Essen, heeft de gemeente besloten om het voormalige bibliotheekgebouw van Heikant om te vormen tot een kinderopvanginitiatief,” vertelt Arno Aerden, schepen voor kinderopvang (Vooruit). Ouders (en toekomstige ouders) konden tijdens de opendeurdag op 27 augustus een kijkje komen nemen.

In wijk Heikant is er nood aan een bijkomende kinderopvang. Zo is bijvoorbeeld ‘Koetje Boe’ (kinderopvanginitiatief in de Oud Strijdersstraat) voor 2024 (!) al praktisch volledig volzet. “Dat wijst op de kwaliteit van deze kinderopvang,” zegt schepen Aerden, “maar het maakt de zoektocht voor ouders in spe er niet makkelijker op.”

Het gemeentebestuur van Essen werkte daarom samen met Felies om het oude bibgebouw een nieuwe invulling te geven als kinderopvang. In totaal biedt de locatie plaats aan 16 kinderen die verzorgd worden door twee gekwalificeerde onthaalmoeders.

Gezien de hoge vraag zijn kinderopvangplaatsen vaak al ruim van tevoren volgeboekt. De nieuwe kinderopvang ‘De Troetelbeertjes’ komt tegemoet aan deze behoefte. Onder de paraplu van koepelorganisatie Felies is de kinderopvang inkomensgerelateerd. Dit betekent dat de kosten die ouders betalen voor de opvang, afhankelijk zijn van hun inkomen. De prijzen variëren tussen de 6 euro en 33,31 euro voor een volledige dag.

Schepen Aerden benadrukte het belang van deze nieuwe kinderopvang: “In Essen zijn veel jonge gezinnen die een kwalitatieve en betaalbare kinderopvang dichtbij huis zoeken. Als lokaal bestuur willen we hierin onze verantwoordelijkheid nemen. Ik ben trots op de opening van deze nieuwe kinderopvang in Heikant.”

De gemeente heeft diverse aanpassingen aan het pand gedaan om te voldoen aan alle eisen voor kinderopvang. Op 27 augustus kunnen ouders van 10.00 uur tot 16.00 uur de opendeurdag bezoeken en kennismaken met de onthaalmoeders.

Schepen voor kinderopvang Arno Aerden ging de symbolische sleutel overhandigen aan onthaalmoeder Barbara. Zij bedankte de gemeente voor het ter beschikking stellen van het pand en hoopt er veel kindjes te mogen opvangen.

Geïnteresseerde ouders kunnen contact opnemen met Felies Vzw voor een kinderopvangplaats. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant