Nieuws

LOKAAL: Ottertrotter moet blijven

Vooruit Mechelen

Tuesday 07

February 2023 15:18

Vrijdag kondigde Kristof Calvo, voorzitter van vzw Mechelen Feest, samen met het stadsbestuur aan dat Ottertrotter na 27 jaar verdwijnt. Voor Vooruit een onaanvaardbare beslissing: “Ottertrotter was 27 jaar lang hét feest van de diversiteit in onze stad. Een familiefeest voor jong en oud. Dit is een onaanvaardbare beslissing die duizenden Mechelaars in het hart raakt. Als Vooruit zullen we er dan ook alles aan om dit festival toch verder te laten bestaan,” zo stelt Vooruit-fractieleider Thijs Verbeurgt.

Het einde van Ottertrotter lijkt wel de kroniek van een aangekondigde dood. Toen enkele jaren terug werd beslist om Ottertrotter van het Tivolipark te verhuizen naar de Kruidtuin waarschuwden velen, waaronder ook Vooruit, al voor de gevolgen. Ottertrotter en het Tivolipark zijn voor Mechelaars onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het park leende zich immers perfect voor dit soort ontspannen wereldfestival.

Het stadsbestuur duwde echter koppig door en draagt nu Ottertrotter ten grave. “De voorbije jaren zijn alle zomerfestiviteiten meer en meer geconcentreerd in het centrum en rond Maanrock. Dat is een verarming voor onze stad en de diversiteit van Mechelen Feest. We hebben net nood aan meer diversiteit en meer festiviteiten in de wijken en de dorpen. Door Ottertrotter eerst te verplaatsen naar het centrum en vervolgens gewoon te schrappen, heeft het stadsbestuur het festival kapot gemaakt en bewijst men dat het pleidooi voor meer diversiteit in de stad vooral veel woorden is maar weinig daden,” vervolgt Thijs Verbeurgt.

De beslissing is bovendien niet doorgesproken met de Raad van Bestuur van Mechelen Feest, aldus Thijs Verbeurgt die als vertegenwoordiger van Vooruit in de raad van bestuur zetelt: “De vorige vergadering van de raad van bestuur werd plots geannuleerd en verplaatst naar binnen twee weken. De raad van bestuur moet alles in de krant lezen en is op geen enkele manier betrokken bij deze beslissing. Mechelen Feest wordt op deze manier steeds meer een ‘one man show’ en dat is een slecht zaak voor het draagvlak van de festivalzomer in Mechelen.”

Vooruit Mechelen wil het hier niet bij laten. “Wij willen hierover een debat in de gemeenteraad en ook de Raad van Bestuur van Mechelen Feest moet zo snel mogelijk samenkomen,” zo stelt Vooruit Mechelen-voorzitter Seppe Vriens. Ook de Mechelaar zelf kan bovendien z’n steentje bijdragen om Ottertrotter te behouden: Vooruit Mechelen lanceert een petitie waarmee alle Mechelaars hun steun kunnen uitspreken voor het behoud van Ottertrotter: https://nieuws.vooruit.org/ottertrotter


Ga naar Vooruit Mechelen
Over de Auteur

Vooruit Mechelen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant