Nieuws

LOKAAL: Opvallende parkeertegels maken geoptimaliseerd parkeeraanbod in binnenstad kenbaar

Vooruit Hasselt

Thursday 15

June 2023 11:20

De stad Hasselt zet vandaag verdere belangrijke stappen naar een bereikbaar stadscentrum. Marc Schepers, schepen van mobiliteit: “Vandaag rollen we het geoptimaliseerd parkeeraanbod verder uit in onze binnenstad. Op die manier zorgen we ervoor dat de verschillende doelgroepen die in ons centrum moeten zijn gemakkelijk hun eigen parkeerplek vinden.” Opvallende parkeertegels zullen de specifieke parkeerplekken (voor onder meer bewoners, medische vergunninghouders en andersvaliden) en de vele kortparkeerplaatsen (waar je maximum 30 minuten kan parkeren) duidelijk aangeven.

Stad Hasselt maakt haar stadscentrum stapje per stapje aantrekkelijker, verkeersveiliger en comfortabeler. Ze zet hier vooral in op voetgangers en fietsers“. Schepers: “Door te investeren in veilige en comfortabele fietspaden en voldoende fietsparkeerplaatsen, hopen we meer mensen op de fiets te krijgen. Via herinrichtingswerking van ons openbaar domein, maken we ook werk van meer comfort voor de voetgangers.”

 

Natuurlijk blijft ook de auto toegankelijk in de Hasseltse binnenstad.  “Meer zelfs, we optimaliseren en herschikken ons parkeeraanbod zodat de verschillende doelgroepen die in onze centrum moeten zijn, er nog makkelijker hun eigen parkeerplekje vinden.“ In 2022 werd de binnenstad reeds voorzien van enkele kortparkeerplaatsen (plekken waar je max. 30min mag parkeren), vanaf 14 juni wordt de rest van het parkeeraanbod aangepakt. “Zo willen we het parkeercomfort én de toegankelijkheid voor bepaalde doelgroepen verhogen.” Schepers heeft het dan onder meer over bewoners, medische vergunninghouders en mensen met een beperking, maar ook over klanten die een snelle boodschap willen doen bij hun favoriete handelaar of leveranciers die producten komen leveren. “Concreet wil dat zeggen dat een aantal betaalparkeerplaatsen worden omgevormd naar voorbehouden parkeerplaatsen voor specifieke doelgroepen. Om deze pekken extra te verduidelijken in het straatbeeld, worden ze uitgerust met opvallende parkeerstickers.” Het plaatsen van deze verschillende parkeertegels zal weinig tot geen hinder met zich meebrengen. “Begin van de zomer zijn we rond in de binnenstad. Bewoners worden tijdig verwittigd wanneer hun straat aan de beurt is”, besluit Schepers.

 

Meer informatie op www.hasselt.be/parkeersticker.


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant