Nieuws

Opnieuw aanvullend verkeersreglement doorgevoerd voordat het op de gemeenteraad gestemd werd

Vooruit Boutersem

Wednesday 08

November 2023 20:47

Op de afgelopen gemeenteraad lagen opnieuw enkele aanpassingen van het aanvullend verkeersreglement op tafel. Het ging onder andere over het wegnemen van de voorrang voor fietsers aan het einde van het fietspad op de Kerkomsesteenweg aan de grens met Binkom en de voorrangsborden aan de wegversmalling in de Meldertsestraat te Honsem.

Dergelijke aanpassingen moeten steeds op de gemeenteraad voorgelegd en gestemd worden, vooraleer ze mogen worden uitgevoerd.

Twee van die aanpassingen waren alweer uitgevoerd voordat de gemeenteraad plaatsgevonden had. “Omdat het al vierde keer is dat dit gebeurt op enkele maanden tijd, en ondanks onze opmerkingen daarover, hebben we dit keer tegen de aanpassing gestemd. Denk maar aan de aangepaste belijning aan de school op de Valkenberg, wat nog maar van september geleden is;” licht gemeenteraadslid Stijn Langendries toe. Bijkomend hadden verschillende van de meest recente en voorgaande aanpassingen betrekking op de voorrangsregels bij fietspaden, dus stelde Stijn de vraag of nu de laatste fietspaden waar ze een aanpassing willen doen gebundeld waren, of nu dus alle fietspaden in kwestie aangepakt zijn. Dat kon het gemeentebestuur bevestigen.

 

Vooruit-fractieleider en lijsttrekker Pieter & Glenn vulden hierop nog aan verkeersveiligheid prioritair is, maar dat onze fractie vanaf heden geen dossiers meer goedkeurt die reeds in uitvoering of uitgevoerd zijn. Veiligheid is prioritair, maar dit beleid inzake mobiliteit laat te wensen over. Het kan in geen geval zijn dat er op 6 maanden tijd, 4 keer dossiers worden voorgesteld die geheel of gedeeltelijk zijn uitgevoerd. Desondanks onze vele opmerkingen hierover in het verleden zien we hier geen beterschap in. We hopen dan ook dat dergelijk stemgedrag een sterk signaal geeft voor de toekomst.

 

Terug naar de homepagina


Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant