Nieuws

Openbare verlichting in Tielt-Winge blijft branden

Vooruit Tielt-Winge

Tuesday 21

November 2023 12:13

Goed nieuws vanuit de gemeenteraad. Dankzij Vooruit blijft de openbare verlichting 's nachts terug branden in Tielt-Winge. De gemeenteraad heeft onder impuls van Vooruit beslist om over te stappen op het "Dieper dimmen" scenario van Fluvius. De lichten worden 's nachts niet meer gedoofd maar wel gedimd. Zo zorgen we voor een beetje licht in de duisternis in Tielt-Winge.

Lijsttrekker Steve Cleynen: "Van verschillende inwoners kregen we de vraag waarom de openbare verlichting 's nachts niet terug aan kon. Omdat we luisteren naar onze inwoners en konden vaststellen dat er onveiligheidsgevoel is bij de inwoners door het volledig doven van de verlichting, besloten we om actie te ondernemen. We stelden hier in eerste instantie een vraag over op de gemeenteraad waarop het antwoord negatief was. De huidige meerderheid wou in eerste instantie niet weten van het terug aanschakelen van de verlichting. Toen er het voorstel van het "Dieper dimmen" van Fluvius kwam, besloten we om het punt op de agenda te plaatsen, te meer omdat uit dit voorstel bleek dat het dimscenario budget en CO² neutraal is t.o.v. het scenario waarbij de lichten 's nachts tussen 11 en 5 gedoofd werden."

Fractieleider Fons Lemmens: "Het doet me plezier dat we op deze manier vanuit de oppositie toch iets kunnen doen voor onze inwoners en dat we zo kunnen laten zien dat we willen inzetten op meer participatie. Een punt op de agenda plaatsen vanuit de oppositie is niet altijd even evident omdat je geen gemeentelijke administratie hebt om dat allemaal juist te doen en er komt dus wel wat werk bij kijken, maar kijk, de aanhouder wint. We zijn dan ook verheugd dat we onze collega's van N-VA en OpenVld konden overtuigen om achter ons voorstel te staan. Onze slogan is niet voor niets, Zeggen wat we doen en doen wat we zeggen!"

Heb je zelf ook nog vragen/opmerkingen/ideeën laat het ons gerust weten via een mailtje naar [email protected] of spreek ons gerust eens aan erover.


Ga naar Vooruit Tielt-Winge
Over de Auteur

Vooruit Tielt-Winge

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant