Nieuws

LOKAAL: Oostende. “Den Opex verdient beter!”

Vooruit Oostende

Friday 21

July 2023 21:16

VOORUIT Oostende houdt al enige tijd de vinger aan de pols in de verschillende Oostendse wijken. Na de recente huisbezoeken en wijkbabbel op de Vuurtorenwijk  is het duidelijk dat er zaken zijn die beter kunnen en anders moeten. Björn Tratsaert en John Crombez vatten onze visie samen: “Den Opex verdient beter!” 

  • ONTHARDING: de “WADI” aan het Daniël Verleyepark ligt er sinds de aanvang van de werkzaamheden (opbreken van de stenen oevers) in februari 2023 onaangeroerd bij, met het welig tieren van onkruid tot gevolg. De stenen rivier opbreken om de eigen percentages ifv ontharding op te krikken, weegt echt niet op tegen het troosteloze uitzicht van het park nu. Zeker ook omdat de bewoners op de wijk aangemaand worden om hun (voor)tuinen te ontharden, en volgens strenge regels terug moeten heraanleggen. Wanneer zal het Daniël Verleyepark weer de eyecatcher van de wijk zijn, voor de kinderen én voor de buurtbewoners?

 

  • NETHEID: Het gevoel leeft dat de wijk vuiler wordt, door o.a. meer sluikstorten. Structurele handhaving is nodig. Mensen willen terug een wijkagent op de wijk die zich kan bezighouden met wat er gebeurd op de straat. Een aanspreekpunt, een persoon die de orde actief kan handhaven.

 

  • INVESTEER IN HET OPENBAAR DOMEIN: Enkele straten op de wijk zoals de Werktuigkundigenstraat, de Thomas Van Loostraat en de Sint-Antionusstraat zijn in erbarmelijke staat. Niet mooi, maar vooral niet toegankelijk en zelfs gevaarlijk voor de (zwakke) weggebruikers en minder mobiele personen. We roepen de stad nog eens op om te investeren in haar openbaar domein en de verkeersinfrastructuur.

 

  • ONDERHOUD OPENBAAR DOMEIN: een dikke pluim aan het personeel dat zich elke dag opnieuw inzet om het openbaar domein te onderhouden. We merken echter dat het beleid rond (groen)onderhoud zichtbaar gewijzigd is. Zit de frequentie in het onderhoud van de straten en groenzones in dalende lijn? We kunnen aannemen dat het maaibeleid van de graszones anders is, maar moet het onkruid echt zo weelderig tieren in de goten? Je kunt niet vragen aan de inwoners om voor hun eigen voordeur onkruid te wieden en dan zelf het openbaar domein te laten verloederen. Tevens is dit op termijn nefast voor de waterafvoer. Kortom, Oostende moet terug blinken om diverse redenen!

 

  • MOBILITEIT: het openbaar vervoer op de wijk heeft ook een verandering ondergaan die niet ten goede komt van de eindgebruiker. Er werd een knip doorgevoerd waardoor mensen niet meer vlot naar de winkels kunnen waar ze vroeger gingen, en zelfs hun bankverrichtingen kunnen doen of geld afhalen aan de dichtstbijzijnde bankautomaten. Geen vlotte verbindingen meer, waardoor men straks in september ook de schoolgaande jeugd treft.

 

VOORUIT Oostende wil dat elke wijk een prioriteit is voor het Stadsbestuur en vraagt dan ook gelijke investeringen voor elke Oostendenaar!


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant