Nieuws

LOKAAL: Oostende. Het Thermae Palace verdient dé beste oplossing: renovatie én een skyline zonder appartementstoren

Vooruit Oostende

Wednesday 20

March 2024 15:45

Vooruit Oostende wil geen hoogbouw achter de Koninklijke Gaanderijen, bijkomende Vlaamse middelen zijn nodig. Het voorziene bouwvolume dat tot twintig verdiepingen hoog kan gaan, is niets minder dan een aanslag op deze iconische erfgoedsite. De slaagkansen om dit project vergund te krijgen zijn ook bijzonder onzeker en dreigen opnieuw tot jarenlange vertraging te leiden. 

Om het financiële plaatje rond te krijgen, rekent Vooruit op bijkomende investeringsmiddelen vanuit Vlaanderen. Fractieleider Jeroen Soete heeft een voorstel ingediend voor de Oostendse gemeenteraad van 25 maart 2024 waarin gepleit wordt voor bijkomende investeringsmiddelen vanuit Vlaanderen. Deze bijkomende financiële injectie vanuit Vlaanderen moet een volwaardige restauratie van de Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen zonder hoogbouw op de site mogelijk maken.

"De Vlaamse overheid heeft nu 12 miljoen euro toegezegd voor de restauratie van het Thermae Palace complex. Geen onaardige som uiteraard, maar op het einde van de rit is dit peanuts tegenover het geraamde investeringsbudget van 94 miljoen euro. Volgens ons kan dit een stuk beter. Het is ook geen onredelijke eis, als je ziet dat er 26 miljoen euro naar Brugge vloeit voor een nieuwe museumhal aan een veel hoger subsidiepercentage, of dat er vanuit Antwerpen een fietsbrug van 220 miljoen euro aan Vlaanderen gevraagd wordt. Het komt erop aan om vriendelijk maar vastberaden in Brussel op tafel te kloppen.", aldus Jeroen Soete, fractieleider Vooruit Oostende.


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant