Nieuws

LOKAAL: Oostende. Stadsmonitor is duidelijk: Oostendenaars houden van Oostende, maar niet van het Oostendse stadsbestuur.

Vooruit Oostende

Wednesday 24

January 2024 20:08

Vandaag werden resultaten van de Stadsmonitor gepubliceerd. “Ondanks de berichtgeving vanuit de stad dat “er verschillende positieve evoluties merkbaar zijn”, is het duidelijk dat de inwoners dat anders zagen”, aldus Vooruit-voorzitter Björn Pannecoucke. In de belangrijke evoluties over de laatste drie jaar die de Stadsmonitor aangaf, staan de meeste in negatief en geen enkele is positief. Het vertrouwen in het Stadsbestuur zakte zelfs nog met 8% tot nog slechts 22%, wat geen goede zaak is.

Op veel thema’s werden de bezwaren van de Oostendenaars de laatste jaren weggewuifd.

'Neem nu de ontharding. Uit de Stadsmonitor blijkt dat de verharding in Oostende recent is toegenomen, ondanks het feit dat het Stadsbestuur heel wat Oostendenaars hun oprit of wandelpaden lieten uitbreken. Dit zijn het soort zaken waarvoor het huidige stadsbestuur zich nochtans regelmatig pluimen op de hoed steekt', vult Jeroen Soete, fractieleider aan.

Het belangrijkste is dat dit Stadsbestuur ophoudt met het verkopen van show, de feiten zegt zoals ze zijn én zoals de Oostendenaar ze ook zelf duidelijk ziet. Ook wat de financiële situatie betreft.

 

'We maken ons al langer zorgen over de Oostendse schuld die onder deze bestuursploeg van burgemeester Tommelein sterk steeg. Het Stadsbestuur zegt dat het door andere regels komt, maar dan zijn het regels met weinig impact op de andere centrumsteden. Want - zoals de grafiek toont - is de stijging in de andere centrumsteden over diezelfde periode niet te zien', verduidelijken Björn Pannecoucke en Jeroen Soete.

'De zaken die we horen tijdens de vele gesprekken tijdens de huisbezoeken, in het park of in de winkel worden nu ook bevestigd in de Stadsmonitor. Het vertrouwen is zoek in het bestuur, mensen zijn ontevreden over heel wat zaken. Ze willen inspraak en terecht.', zegt Björn Pannecoucke.

'Oostendenaars hebben geen nood aan verhaaltjes. Het wordt een hele zware klus om het vertrouwen te herstellen en het is dan ook belangrijk dat het huidige bestuur van Oostende de dingen benoemt zoals ze zijn. En dat ze de beslissingen neemt die moeten genomen worden.', besluit Jeroen Soete.

Via de website van Stadsmonitor Vlaanderen vind je alle resultaten over Oostende terug. 


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant