Nieuws

LOKAAL: Oostende. Vooruit Oostende schenkt dankzij tweede inzamelactie meer dan 50 boekentassen en schoolgerief aan De Katrol

Vooruit Oostende

Wednesday 31

August 2022 20:33

Vooruit Oostende hield in augustus in inzamelactie voor schoolgerief. Deze schoolspullen krijgen nu een tweede leven via De Katrol vzw. ‘We zamelden meer dan 50 boekentassen, tientallen pennenzakken, kaften, fluostiften, kleurpotloden, slijpers, latten, brooddozen en zelfs een tablet  in. vzw De Katrol zal dit schoolgerief nu verdelen. Dat zijn meer dan 50 kinderen die het schooljaar toch met een boekentas kunnen starten. Een hartverwarmend resultaat met dank aan de gulle schenkers.’, meldt Björn Pannecoucke, voorzitter Vooruit Oostende.

‘Het begin van het schooljaar is een heel dure periode. De schoolfacturen swingen vaak de pan uit. Voor veel gezinnen met jonge kinderen behoort de aankoop van een nieuwe boekentas dan ook niet tot de mogelijkheden. En dat terwijl andere gezinnen elk schooljaar een nieuwe boekentas kopen. Daarom zette Vooruit Oostende deze inzamelactie op touw gezet, om deze boekentassen een tweede leven te geven.’, verduidelijkt Björn Pannecoucke, voorzitter Vooruit Oostende de actie. 

 

In augustus werd heel wat schoolgerief verzameld. Het  is een hartverwarmend gevoel te merken hoe solidair Oostende is. De boekentassen worden dit jaar geschonken aan vzw De Katrol. Zij weten perfect waar de noden liggen en zullen dit schoolgerief verdelen.

 

‘We zijn enorm dankbaar, in naam van de kinderen, voor deze inzamelactie en haar de schenkers. Zo hebben we samen vermeden dat perfect bruikbare boekentassen op de vuilnisbelt terecht komen én kunnen kinderen het schooljaar toch met een boekentas starten. Een mooi gebaar dat gezinnen helpt.’, klinkt het bij De Katrol. 

 

De Katrol vzw

​​De Katrol ontstond in Oostende en werd een VZW in 2004. Bedenkers Mieke Verhulst en Jean-Pierre Markey kwamen tot het concept door de hulpvraag die kwetsbare ouders zelf stelden op de wereldverzetsdag tegen armoede (17/10/2002). De ouders maakten duidelijk dat zij wilden dat hun kinderen het beter zouden stellen dan zijzelf en dat een dipoma daarbij zou kunnen helpen. Zij gaven aan dat er teveel gepraat werd over hen in plaats van met hen. Ondertussen werd VZW De Katrol Oostende erkend als expertisecentrum en zijn er heel wat katrolafdelingen werkzaam in verschillende steden en gemeenten. Meer info: www.dekatrol.org


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant