Nieuws

LOKAAL: Oostende. Resultaten: Hoe wil de Oostendenaar vooruit met Oostende?

Vooruit Oostende

Tuesday 02

January 2024 19:43

Sinds april 2023 is John Crombez op stap in Oostende met als doel om elke Oostendenaar te bezoeken. Huisbezoeken, van wijk tot wijk. In de hand een folder met zes toekomstprojecten voor de stad Oostende. En met volgende vraag voor de inwoners: "Hoe wil jij vooruit met Oostende? Wat is jouw TOP 3 uit deze zes projecten?". Oostende is eind december 2023 een eerste maal doorkruist en hieronder werpen we graag een blik op de resultaten van onze bevraging. 

 

Na deze eerste ronde huisbezoeken door Oostende, zetten we onze tocht door de stad in 2024 verder. We duiken nu zeer gericht de wijken in. Een toekomstvisie voor onze stad is het doel, de visie uit de wijken vormt daarvoor absoluut de basis. Daarom willen we alle wijken ook echt doorgronden. En niemand beter de wijkbewoner zelf om ons daarin te adviseren. Hun expertise is nodig om de rol van de wijk te begrijpen. Samen bouwen we aan hét wijkplan voor de toekomst. - John Crombez, kandidaat-burgemeester Oostende.

EINDUPDATE DECEMBER 2023 - RESULATEN Hoe wil de Oostendenaar vooruit met Oostende?

We gingen van april tot en met december 2023 langs bij alle Oostendenaars. We polsten toen naar het belang dat de Oostendenaars hechten aan een aantal grote toekomstprojecten. Onderstaande grafiek toont wat de Oostendenaar erover denkt én in alle geval, gaan wij er straks verder mee aan de slag:

We zien dat verkeersveiligheid met 'Het verkeer onder de zoden' (35%) de topper blijft en wederom stijgt. Het ontwikkelen van het openbaar domein, daarbij het Centrum ook voor de Oostendenaars organiseren (20%) en het natuurlijk benutten van ruimtes in Oostende (19%) maken daarbij de top 3 compleet.
Voor welke projecten hebben de Oostendenaars een voorkeur?* 

 

Evolutie bevraging 'Wat is jouw TOP 3 uit deze zes projecten?': 

UPDATE JULI 2023 - TUSSENTIJDSE RESULTATEN

De voorbije drie maanden klopten we bij de Oostendenaars aan. Nog niet bij iedereen, dat is juist. Toch, zie hier de tweede tussenstand van onze bevraging: de voorkeur van dé inwoners over de projecten waarmee zij vooruit willen met Oostende. We zien dat verkeersveiligheid met 'Het verkeer onder de zoden' (33%) de topper blijft en stijgt. De wijkpolitie (13%) wint ook aan populariteit. Nu leggen we er even de riem af. Eind augustus vliegen we er terug in. En voor nu: geniet van de zomer!
Voor welke projecten hebben de tot nu toe bevraagde Oostendenaars een voorkeur?* 

 

UPDATE MEI 2023 - TUSSENTIJDSE RESULTATEN

Ondertussen is John een goeie maand op pad door de wijken. We bezoeken steeds een stukje van elke wijk. Zo zijn we overal. Dus, nog lang niet alle wijken zijn al volledig bezocht. Oostendenaars, we komen er aan. En toch vinden we het interessant om nu een eerste tussenstand te geven.

Voor welke projecten hebben de tot nu toe bevraagde Oostendenaars een voorkeur?* 

Momenteel, een goeie maand ongeveer na de start van de bevraging, genieten 'Het verkeer onder de zoden' (31%) en 'Natuurlijk Oostende' (31%) de voorkeur van de Oostendenaar. Voor zij die de bevraging invulden zijn deze twee thema's absoluut belangrijk voor de toekomst van Oostende. 

-----------

*Oostendenaars werd gevraagd wat hun TOP 3 is uit de zes toekomstprojecten én daarbij wordt ook gevraagd om hun absolute voorkeur uit hun TOP 3 aan te duiden. De percentages zoals hierboven gepresenteerd houden rekening met deze vraagstelling (gewogen resultaten). 


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant