Nieuws

LOKAAL: Oostende. Vooruit Oostende kiest opvolger BCSD onder haar leden

Vooruit Oostende

Wednesday 10

August 2022 15:24

Raymonde Declercq neemt afscheid van het Bijzonder Comité Sociale Dienst van Oostende. Ze maakt hiermee ook haar verkiezingsbelofte van 2018 waar. Het bestuur van Vooruit Oostende zette dit mandaat open voor al haar leden om zich kandidaat te stellen. Tijdens de besloten ledenvergadering van zondag 31 juli 2022 werd Nancy Moyaert uit 6 kandidaten tot opvolger gekozen. Zij zal eind augustus de gemeenteraad verlaten voor het Comité. Raymonde zal de fractie met raad en daad blijven bijstaan. “Nu Nancy doorschuift, kunnen we Vooruit verder vernieuwen en verjongen in de gemeenteraad. Daarvoor starten we de komende weken de gesprekken op”, aldus een gedreven Vooruit-voorzitter Björn Pannecoucke.

Vooruit Oostende wenst Raymonde Declercq uitdrukkelijk te danken voor haar jarenlange inzet en onvermoeibare doorzettingskracht voor de Oostendenaars. Het OCMW van Oostende en het Bijzonder Comité Sociale Dienst waren haar habitat. Haar kennis en ervaring zowaar onmisbaar.

‘Dat ik mijn zetel in het Comité halfweg zou doorgeven, had ik mij na de verkiezingen van 2018 al voorgenomen. Mijn kennis heb ik nu nog kunnen doorgeven aan Didier én nu kan ik Vooruit Oostende nog de kans geven om verder te vernieuwen. Ik verdwijn niet, blijf me engageren én dit altijd met een sociaal hart voor Oostende.’, aldus Raymonde Declercq.

De lokale afdeling steunde haar beslissing en kwam met een nieuwe aanpak: de leden werden aangesproken om zich kandidaat te stellen. Transparantie en betrokkenheid zijn kernwaarden voor dit nieuwe bestuur van Vooruit Oostende.

‘Haar dossierkennis, het erkennen van de rechten van de Oostendenaars en het correct toepassen van de wetgeving zijn Raymondes absolute stokpaardjes. Het siert haar dat ze plaats wenst te maken voor nieuwe krachten. Met Vooruit Oostende hebben we bewust gekozen voor een verkiezing onder de leden. Op die manier betrekken we iedereen maximaal. Met Nancy Moyaert heeft Vooruit Oostende dan ook een ervaren opvolger aangeduid. We hebben alle vertrouwen in Nancy, die het sociaal hart van Oostende zal laten horen. Haar plaats in de gemeenteraad komt vrij, hierdoor kan er nieuw talent binnenkomen in de gemeenteraad.’, bevestigt voorzitter Björn Pannecoucke.

‘Het zijn grote schoenen om te vullen. Daar ben ik mij ten zeerste van bewust. Ik ga me nu volop focussen op het Comité, zodat ik de rechten van de Oostendenaars ten volle kan verkennen en voor hen mee het verschil kan maken. Ik ben Raymonde en uiteraard de leden van Vooruit Oostende die op mij stemden bijzonder dankbaar voor deze kans.’, aldus Nancy Moyaert.

Wie van Vooruit Oostende Nancy Moyaert zal opvolgen in de gemeenteraad is nog niet bekend. Daarvoor start de voorzitter eerstdaags de gesprekken met de opvolgers op.


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant