Nieuws

LOKAAL: Oostende. Ondersteun het onkruidvrij houden van de stoep

Vooruit Oostende

Saturday 30

September 2023 19:50

VOORUIT OOSTENDE WIL ONDERSTEUNING IN HET ONKRUIDVRIJ HOUDEN VAN DE STOEP.

Het stadsbestuur van Oostende stelt de eis aan zijn inwoners om het onkruid te verwijderen van het stuk stoep dat grenst aan de woning die ze betrekken en dit tot in de goot toe! Het communiceert dan ook op deze manier en dreigt met boetes als niet wordt voldaan aan deze eis. Gemeenteraadslid Björn Tratsaert deed ook op de gemeenteraad van 26 september 2023 een voorstel om tenminste de mensen die het fysiek moeilijker hebben de kans te geven ondersteuning te krijgen bij het onderhoud van hun stukje stoep.

 

Volgens de fractie Vooruit wordt deze verplichting niet rechtsreeks vernoemd in de betreffende stedelijke verordening en stelt deze werkwijze dan ook in vraag. “Dit is een keuze van het stadsbestuur en geen gevolg van een reglement. Artikel 9 van dit reglement heeft het over rein houden van de stoep en laat in het midden welke specifieke acties hieraan verbonden zijn. Het reglement begint trouwens met het punt dat de stad Oostende de taak heeft om te zorgen voor een net openbaar domein.

Concreet stelt Vooruit Oostende voor dat mensen vanaf 60 jaar en/of mensen met een (tijdelijke) fysieke beperking op aanvraag en zonder persoonlijke financiële tussenkomst hun stoep onkruidvrij kunnen laten maken door te stedelijke diensten. Dit is in het verlengde van de bestaande sneeuwruimdienst die gratis sneeuw ruimt tijdens het winterseizoen onder voorwaarden door de stad bepaald.

“Mensen ondersteunen is de plicht van een stadsbestuur. Bepaalde diensten dien je onvoorwaardelijk aan te bieden aan je inwoners, want de meeste Oostendenaars dragen bij aan de inkomsten die de stad ontvangt. Dit zou zonder twijfelen moeten worden goedgekeurd door de gemeenteraad” aldus nog Björn Tratsaert, gemeenteraadslid voor Vooruit Oostende.


Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant