Nieuws

Oostende. Tijdens bouwwerken extra aandacht voor de leefbaarheid en de veiligheid

Vooruit Oostende

Thursday 16

December 2021 09:16

Vernieuwingswerken in of van een wijk moeten gebeuren, maar wel met respect voor de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Helaas stellen we vast dat de bouwwerken aan het Mispelplein (Stene) en op de oude voetbalvelden de buurtbewoners geen rust gunnen. De overlast is groot en bovendien dendert het zwaar verkeer er door de wijk, ook in het weekend. Dit kan niet!
Ondanks herhaalde signalen worden buurtbewoners niet gehoord. Wij vroegen daarom aan het Stadsbestuur de situatie te herbekijken en met een oplossing te komen. De bevoegd schepen stelde op de raadscommissie maandag dat men niet mag werken in het weekend en dat er geen extra maatregelen moeten komen. Wij zien dat anders:
“Deze werken zullen nog zeker drie jaar duren. Er moet in dergelijke omstandigheden extra aandacht zijn voor verkeersveiligheid en de leefbaarheid van de buurt en de wijk. De vergunning van de stad laat de aannemers toe om elke dag tussen 6 en 22 uur te werken. Dit betekent: geen enkele dag rust voor de buren. Wij vragen de Stad uitdrukkelijk om hier in te grijpen.”, stelt Karel Labens, gemeenteraadslid.
“Bovendien ligt deze werf heel dicht bij meerdere scholen. De stad wil zwaar verkeer weren uit schoolomgevingen, zo stelt ze toch. Borden duiden dit ook in de straten van Stene aan, maar men houdt er geen rekening mee en de stad laat het gebeuren. Hier moet dringend ingegrepen worden.”, aldus John Crombez.
FOTO: screenshot nieuwsblad.be / Al het nieuws uit Oostende (FB)

Ga naar Vooruit Oostende
Over de Auteur

Vooruit Oostende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant